Cele mai citite
 


Naşterea prin cezariană, preferată de mame
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.

Durata travaliului, durerea resimţită în momentul naşterii şi modificările legate de viaţa sexuală sunt numai câteva dintre cauzele ce le determină pe viitoarele mămici să opteze tot mai mult pentru naşterea prin cezariană la cerere, potrivit medicilor ginecologi reuniţi la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul celui de-al XV-lea Congres Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Alţi factori care duc la creşterea ratei de cezariene sunt în mare parte: scăderea riscului de apariţie a culpei medicale, comoditatea naşterii programate, decontarea mult mai bună a cezarienei prin sistemul de asigurări de sănătate, eliminarea necesităţii monitorizarii pacientei în timpul travaliului, vârsta, cezariană la o naştere anterioară, bazin pelvin de dimensiuni reduse şi naşterile multiple.


Deşi există state europene în care procentul de naşteri prin cezariană rămâne constant, procentul general asupra Europei (în mare parte datorat de state precum Italia - 37,8% şi Portugalia - 33,1%) dar şi procentul din SUA arată un trend crescător al naşterilor prin cezariană în detrimentul naşterii pe cale naturală.


Potrivit unui studiu al International Cesarean Section Awareness Network, realizat în 2009, rata de operaţii cezariene înregistrează un record: 1 din 3 naşteri are loc prin cezariană.


''Atu-urile unei naşteri vaginale sunt multiple. Este vorba despre durata perioadei de recuperare, intensitatea interactivităţii mamă-făt, comunicarea cu medicul, impactul psihic al procesului naşterii asupra maternităţii, implicaţiile legate de alăptare şi reluarea activităţii sexuale'', a explicat prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie din Spitalul Elias.


Medicul a spus că principalul factor care le determină pe viitoarele mame să opteze pentru naşterea prin cezariană este concepţia greşită potrivit căreia, naşterea naturală implică automat un travaliu lung şi dureros.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Cezariana nu este o opţiune lipsită de riscuri pentru sănătatea viitoare a bebeluşului (studiu) Copiii născuţi prin cezariană prezintă un risc cu 20% mai mare să sufere de alergii, astm sau diabet decât cei veniţi pe lume pe cale naturală. Ei au şi un risc mai mare de obezitate, a spus miercuri profesorul Yvan Vendeplas, şef la serviciul general de la Clinicii de copii din cadrul Spitalului universitar...
Cluj: Dr. Istvan Zsigmond - În spitalele private controalele sunt temeinice În spitalele private controalele sunt temeinice, nu superficiale sau formale, iar neajunsurile sunt corectate fără întârziere, susţine medicul primar Istvan Zsigmond, membru în echipa managerială a unui spital privat de obstetrică şi ginecologie din Cluj-Napoca.
Studiu: În România, aproximativ 13% dintre nou născuţi sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare, până la 6 luni Aproximativ 13% dintre nou-născuţi sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare, în România, cifră ce clasează ţara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte hrănirea copiilor, se arată într-un studiu prezentat luni în cadrul unei conferinţe de presă.
Naşterile prin cezariană pot creşte riscul de astm, diabet şi obezitate la nou-născuţi Operaţia cezariană poate duce la naşterea unor copii vulnerabili la probleme de sănătate cronice cum sunt astmul, diabetul şi obezitatea, conform unui studiu publicat în 'British Medical Journal', informează Reuters.
Copiii născuţi prin cezariană au o probabilitate mai mare să devină obezi (studiu) Copiii născuţi prin cezariană au o probabilitate mai mare să devină obezi mai târziu în cursul vieţii decât cei născuţi pe cale naturală, indică o analiză citată de BBC.