Cele mai citite
 


Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Noul bilanţ a fost comunicat de dr. Jocelyne Pierre-Louis, din cadrul Ministerului haitian al sănătăţii.

Bilanţul furnizat sâmbătă de autorităţile haitiene era de 337 de morţi şi de 4.764 de spitalizări.

În ultimele zile autorităţile au înfiinţat noi centre de tratament al holerei, după ce s-au înregistrat noi cazuri de diaree în alte regiuni ale ţării.

'Mai multe departamente sunt din fericire scutite pentru moment, dar vom lua măsuri pentru a întări sensibilizarea şi gradul de prudenţă', a precizat dr. Pierre-Louis.

Epidemia de holeră a fost depistată în Haiti la jumătatea lunii octombrie. Analizele laboratoarelor publice americane, date publicităţii luni de autorităţile hainiene, au ajuns la concluzia că bacteria care a provocat epidemia este similară cu cea a tulpinei depistate în Asia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti a făcut aproape 4.000 de morţi Epidemia de holeră din Haiti continuă să bată în retragere, cu opt decese pe zi înregistrate săptămâna trecută, cu un total de 3.889 de morţi până la 16 ianuarie, se precizează în cel mai recent bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, publicat miercuri şi preluat de France Presse.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Peste 500 de morţi de holeră în Haiti Epidemia de holeră care a lovit Haiti a provocat moartea a peste 500 de persoane, potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii din acest stat, relatează AFP.