Cele mai citite
 


Pacienţii cu scleroză în plăci se plâng de bugetul insuficient
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 21 mai /Agerpres/ - Societatea de Scleroză Multiplă din România a organizat, duminică, la Spitalul Universitar, o întâlnire cu pacienţii afectaţi de această boală.

Claudia Torje, directorul executiv al societăţii, a declarat, pentru AGERPRES, că, în prezent, banii alocaţi pentru această afecţiune sunt mai puţini faţă de suma alocată anul trecut.

"Bugetul actual este în deficit cu o sumă considerabilă, şi anume cu 27.528.630 lei, necesarul fiind de 86.115.630 lei, suma alocată în acest an fiind doar de 58.587.000 lei", a subliniat Claudia Torje.

Ea a spus că solicită Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate să întreprindă toate demersurile necesare pentru obţinerea sumei necesare completării bugetului, astfel încât programul de tratament pentru scleroza multiplă să fie asigurat din punct de vedere financiar încă la prima rectificare de buget din acest an.

Claudia Torje a menţionat că a avut o întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi atunci li s-a promis că se vor face toate demersurile pentru a obţine banii la rectificarea din luna mai.

În tratament sunt un număr de 1.893 de pacienţi şi se estimează că, în România, sunt afectaţi de această boală între 8 şi 10 mii de persoane, dar nu toate sunt eligibile pentru tratament.

Directorul executiv al societăţii a precizat că orice întârziere în efectuarea tratamentului îi afectează pe bolnavi şi duce la reluarea tratamentului de la început, în momentul când nu sunt medicamente, ceea presupune costuri suplimentare.

Este foarte important ca tratamentul să nu fie întrerupt, a precizat Claudia Torje, cu atât mai mult cu cât 60% dintre pacienţi sunt încadraţi în muncă, iar întreruperea acestuia le alterează starea de sănătate şi îi scoate din activitate, iar statul trebuie să plătească prestaţii sociale care sunt în jur de 1.000 de lei/persoană.

Claudia Torje a atras atenţia şi asupra situaţiei din Bucureşti. Pacienţii din Capitală au primit mai târziu fondurile de la Casa de Asigurări, iar spitalele s-au aprovizionat cu medicamente cu o săptămână în urmă. Aceasta cere autorităţilor să controleze, în clipa în care are loc repartizarea fondurilor, dacă aceşti bani au ajuns în spitale.

Cornelia Ştefan, de la Asociaţia Speranţa din judeţul Prahova, a spus că banii au ajuns abia joi la spitalele din acest judeţ şi că au existat întreruperi de tratament de aproape două săptămâni. Cornelia Ştefan mai spune că cei care au dreptul la tratament trebuie să-l primească atunci când este nevoie, pentru că această maladie afectează adulţii tineri, între 20-30 de ani, orice întârziere a tratamentului având inclusiv efecte psihice. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de informare naţională despre scleroza multiplă Societatea de Scleroză Multiplă, Societatea Neurologilor din România şi COLEGIUL MEDICILOR din România au lansat miercuri campania naţională de informare şi susţinere a drepturilor PACIENŢILOR 'Împreună învingem Scleroza Multiplă', care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare...
Tinerii cu scleroză multiplă şi boli rare nu mai au medicamente 'Bolnavii cu scleroză multiplă nu au primit medicamente în luna aprilie', a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Dragoş Zaharia, în cadrul unei mese rotunde cu tema 'Scleroza multiplă şi boli rare', manifestare la care au participat doar reprezentantul...
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti precizează că are toate materialele şi medicamentele necesare răniţilor din Colectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a precizat, duminică, că deţine toate materialele sanitare şi medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cumpără materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vrea să achiziţioneze, printr-o procedură de licitaţie deschisă, materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară, potrivit unui anunţ publicat sâmbătă în SEAP.
Scleroza multipla care ne fura tineretul Scleroza multipla este o boala despre care nu se vorbeste prea mult, insa afecteaza un numar alarmant de persoane. Este o afectiune neurologica cronica, provocand dificultati in forta si controlul muscular, tulburari de vedere si ale functiilor mentale.
O noua speranta pentru pacientii cu scleroza multipla: Cercetatorii de la Roche au inregistrat progrese majore cu o noua molecula destinata tratamentului sclerozei multiple recurent - remisiva Roche a anuntat recent rezultatele spectaculoase ale unui studiu clinic cu un nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR), cea mai comuna(1) forma a sclerozei multiple. Utilizarea acestui nou medicament a dus la o reducere inalt semnificativa a activitatii bolii...