Cele mai citite
 


Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.
Potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, 27 dintre bolnavii cu infecţii acute ale căilor respiratorii sunt spitalizaţi.
Totodată, sunt înregistraţi şi 929 bolnavi de pneumonie, 58 dintre aceştia primind îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.
Până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, iar campania de vaccinare antigripală este în curs de derulare, ea demarând pe 1 noiembrie.
Reprezentanţi ai DJSP Constanţa au informat, printr-un comunicat remis presei, că instituţia a primit, săptămâna trecută, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino, prima tranşă de aproximativ 55.000 de doze de vaccin gripal trivalent, ce au fost distribuite medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
În judeţul Constanţa este nevoie de circa 160.000 de doze de vaccin, alte 100.000 de doze urmând a fi distribuite DJSP.
'Sunt vaccinate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat etc, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medico-sanitar, gravide, asistaţi din instituţii de ocrotire, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii', au precizat specialiştii DJSP Constanţa. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...
Constanţa: Peste 2.000 de persoane cu afecţiuni respiratorii din cauza fluctuaţiilor de temperatură Peste 2.000 de constănţeni suferă de viroze respiratorii, numărul acestor bolnavi înmulţindu-se din cauza fluctuaţiilor de temperatură din această lună.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Constanţa: O primă tranşă din dozele de vaccin antigripal necesare, repartizată în judeţ Prima tranşă de vaccin antigripal, de aproape 26.000 de doze, este repartizată medicilor din judeţul Constanţa prin programul naţional de vaccinare gratuită începând cu ziua în curs, în condiţiile în care necesarul este de circa 140.000 de doze, iar numărul constănţenilor înregistraţi cu pneumonie şi...