Cele mai citite
 


Harghita: În judeţ nu sunt magazine de etnobotanice, dar sunt înregistraţi consumatori
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 4 nov /Agerpres/ - Poliţiştii harghiteni nu au descoperit până în prezent în judeţ niciun magazin care comercializează produse etnobotanice, dar statisticile arată că există tineri care consumă astfel de substanţe.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Harghita, se află în curs de desfăşurare o acţiune de verificare la care iau parte specialişti ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, de la Serviciul de Investigarea Fraudelor şi de la Ordine Publică. Până în prezent, în judeţ nu a fost descoperit niciun magazin de etnobotanice, dar verificarea continuă.
În Harghita au existat doar trei magazine de vise, la Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc. Cele din Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc aparţinând aceluiaşi proprietar au fost închise întrucât acesta a decis că nu mai sunt rentabile, iar cel din Miercurea Ciuc s-a transformat în magazin de produse aromatizante, iar controlul efectuat de poliţişti aici nu a scos la iveală niciun fel de nereguli.
Cu toate acestea, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog spun că în judeţ există tineri care consumă produse halucinogene şi care primesc consiliere de specialitate. Ei nu au oferit detalii despre aceste cazuri, motivând că este vorba despre informaţii confidenţiale.
Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr. Weil Gyula, a declarat că, în acest an, nu s-a înregistrat niciun caz de consum de produse etnobotnice, care să aibă nevoie de îngrijire medicală. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita:Zeci de cazuri sociale fără rezolvare sunt înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc înregistrează anual zeci de pacienţi, majoritatea oameni ai străzii, care nu au unde să meargă după ce sunt externaţi şi în cazul cărora este dificil să se găsească o rezolvate.
Harghita: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la Urgenţe, în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, este în creştere, în condiţiile în care vremea frumoasă a determinat tot mai mulţi harghiteni să îşi petreacă timpul liber în natură.
Harghita: Creştere semnificativă a numărului persoanelor muşcate de căpuşe; primul caz de muşcătură de şarpe Miercurea Ciuc, 23 iun/Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la serviciile de urgenţă a crescut semnificativ în luna iunie, pe fondul încălzirii vremii, fiind înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon.
Harghita: S-au reluat lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost reluate în cursul acestei săptămâni, după ce aproximativ un an şi jumătate.