Cele mai citite
 


Botoşani: CJ a solicitat MS bani pentru UPU de la Spitalul de Copii
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 4 nov /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a solicitat Ministerului Sănătăţii să aloce fonduri pentru finanţarea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii din Botoşani.
Unitatea a fost dată în folosinţă cu aproximativ un an în urmă, însă până în prezent întreaga finanţare a fost asigurată din bugetul spitalului.
Preşedintele CJ Botoşani a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că speră ca UPU de la Spitalul de Copii să fie inclusă în bugetul din 2011 al Ministerului Sănătăţii.
'Secţiile de urgenţă se finanţează prin program guvernamental. Sunt promisiuni că lucrul acesta se va rezolva pentru 2011. Această austeritate bugetară cu care ne confruntăm nu a permis Ministerului Sănătăţii să includă până în prezent în finanţare şi secţia UPU de la noi', a afirmat Ţâbuleac, care susţine că, în condiţiile în care ministerul nu a alocat fonduri, CJ a fost nevoit să intervină cu sprijin financiar.
UPU de la Spitalul de Copii a fost inaugurat în luna noiembrie 2009 iar investiţia a costat peste un milion de euro. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii, fără finanţare din bugetul MS Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii din Botoşani, dar şi alte câteva zeci de unităţi similare din ţară nu vor beneficia, nici în 2011, de finanţare de la bugetul de stat, a declarat, joi, la Botoşani, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Botoşani: Managerul demisionar al SJU acuză MS că întârzie finanţarea Centrului de primiri urgenţe copii Managerul demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, acuză Ministerul Sănătăţii (MS) că întârzie intenţionat preluarea Centrului de primiri urgenţe (CPU) de la Secţia de pediatrie.
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Botoşani: Două spitale încadrate în categoria a cincea nu vor avea bani nici de salarii Botoşani, 23 iun/ Agerpres/- Două spitale din judeţul Botoşani, încadrate în categoria a cincea, nu vor beneficia, de la 1 iulie, de finanţare care să acopere cheltuielile minime de funcţionare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Tâbuleac...
Judeţul Botoşani va beneficia de SMURD Botoşani, 15 dec /Agerpres/ - Judeţul Botoşani va avea, începând de joi, Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Noul centru va fi inaugurat oficial joi după-amiază, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, subsecretarului de stat...
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.