Cele mai citite
 


Teleorman: Numărul certificatelor medicale a scăzut mult
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alexandria, 4 nov /Agerpres/ - Numărul certificatelor medicale eliberate de medicii de familie, cei din ambulatoriul de specialitate şi din spitale a scăzut în judeţul Teleorman anul acesta cu circa 70% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2009.
Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman, Mihaela Popa, a declarat pentru AGERPRES, joi, că, de pildă, în lunile mai şi iunie 2010 s-au înregistrat 875 şi, respectiv, 760 de certificate, faţă de 6.155 şi, respectiv, 5.145 de astfel de documente care au justificat incapacitatea pacienţilor în perioadele corespunzătoare anului trecut.
Potrivit sursei citate, au fost făcute mai multe controale privind eliberarea concediilor medicale cu scopul 'de a se diminua abuzurile'.
Controalele au vizat medicii, dar şi pacienţii, şapte angajatori din judeţ solicitând la CAS, de asemenea, verificări la domiciliile unor salariaţi aflaţi în concediu medical.
'Nu s-au semnalat probleme deosebite, pacienţii care primesc amenzi pentru că nu sunt găsiţi la domiciliul lor, dar şi medicii ce nu au toate actele justificative pentru acordarea concediilor, având posibilitatea depunerii de contestaţii', a afirmat purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CAS a imputat în 2012 furnizorilor de servicii medicale o sumă de 36.280 de lei Aproximativ 36.280 de lei reprezintă suma totală imputată de specialiştii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman mai multor furnizori de servicii medicale din judeţ în urma controalelor efectuate pe parcursul anului trecut.
Teleorman: Bani mai mulţi pentru laboratoarele medicale Alexandria, 1 nov /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a suplimentat cu o sumă totală de aproximativ 88.000 de lei bugetul alocat iniţial în trimestrul IV din 2010 laboratoarelor medicale aflate în relaţii contractuale cu această instituţie.
Teleorman: Furnizori de servicii medicale, amendaţi cu peste 73.000 de lei în 2011 Corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a aplicat în anul trecut mai multor furnizori de servicii medicale din judeţ sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de circa 73.100 de lei.
Teleorman: Spitale cu bani mai puţini în primul trimestru Cea mai mare unitate sanitară din Teleorman, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, are repartizată de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru trimestrul întâi din acest an o alocaţie bugetară de circa 7,5 milioane de lei, mai puţin cu peste 133.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă din...
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.