Cele mai citite
 


Mureş: Pacienţii internaţi la SCJU beneficiază de televizoare plasmă cu taxă
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 4 nov /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş pot viziona în saloane programele TV preferate la televizoare plasmă, contra unei sume de 5 lei pentru două ore, a anunţat, joi, Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.
'Este vorba despre un parteneriat public-privat. Vorbim despre 163 de plasme care au fost amplasate în saloanele SCJU. Menţionez faptul că 5% din veniturile care se vor colecta în urma vizionării (programelor TV - n.r.) vor fi direcţionate către spital. Amplasarea televizoarelor în saloane nu presupune nicio investiţie din partea spitalului, dimpotrivă, noi suntem beneficiarul acestui proiect. Nici măcar partea de consum de curent electric. Tot ce înseamnă partea de utilităţi, firma respectivă va suporta cheltuiala', a spus Cosma.
Potrivit acesteia, există pe holurile spitalului aparate în care se introduce suma pentru două de ore de vizionare, numărul de salon şi intervalul orar pentru care se face plata.
'Pacientul se întoarce în salon, iar televizorul porneşte automat pentru timpul selectat. În ce priveşte tarifele afişate, nu este dreptul nostru de a le stabili. Noi putem doar să le spunem pacienţilor că este opţiunea lor, pot opta să vizioneze sau nu', a susţinut Cosma.
Televizoarele plasmă fac parte dintr-un proiect experimental, iar SCJU Târgu Mureş este primul spital de urgenţă din ţară care beneficiază de el.
'O să vedem dacă în lunile următoare funcţionează. Dacă după o anumită perioadă se constată că pacienţii nu doresc să se uite la televizor, cu siguranţă firma va veni şi îşi va lua plasmele de la noi din spital, pentru că nu va mai fi rentabil', a mai spus Lavinia Cosma.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Pacienţii internaţi la SCJU beneficiază de televizoare plasmă cu taxă Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş pot viziona în saloane programele TV preferate la televizoare plasmă, contra unei sume de 5 lei pentru două ore, a anunţat, joi, Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
SCJU Târgu Mureş susţine că nu a încheiat contract cu Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că nu a încheiat niciun contract cu firma presupus a fi clonată, Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma, iar aceasta în urma organizării unei licitaţii publice.