Cele mai citite
 


Un nou aparat pentru a menţine inima funcţională în afara organismului
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

New York, 21 mai /Agerpres/ - Un nou aparat poate menţine în viaţă o inimă de porc, miocardul bătând ca şi când ar fi fost în continuare în organism, a anunţat o echipă de oameni de ştiinţă, informează site-ul LiveScience.com.

Acest nou aparat, realizat de cercetători de la Universitatea Statului Carolina de Nord, îi poate ajuta pe medici să experimenteze noi tehnici pentru intervenţii chirurgicale pe inimă cu costuri mai reduse decât cele realizate pe animale vii.

Înainte ca orice nou dispozitiv chirurgical să fie folosit în intervenţiile pe cord deschis, el este testat mai întâi pe porci vii pentru că inima acestor animale este foarte asemănătoare cu cea umană. Aceste experimente însă sunt foarte costisitoare, iar oamenii de ştiinţă trebuie să obţină şi permisiunea de a folosi animale vii în experimentele lor.

Noul aparat, denumit "Dynamic Heart System", le permite chirurgilor să-şi testeze noile instrumente la costuri mult mai reduse - doar 25 de dolari faţă de 2.500 de dolari necesari pentru experimentarea pe animale vii. De asemenea durata de timp este mult scurtată pentru că medicii pot obţine acum direct inimi de porc de la abatoare, fără a mai avea nevoie de aprobări pentru folosirea animalelor vii.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boli coronariene: O inimă nouă datorită celulelor stem Cercetători şi specialişti în boli cardiace de la Clinica Universităţii din Montreal au reuşit, în premieră mondială, să îmbunătăţească funcţiile inimii unui pacient prin implantarea de celule stem, anunţă site-ul maxisciences.com.
Uleiul de măsline, 'combustibil' pentru inimă Cercetători de la Centrul Naţional de Sănătate din oraşul Bordeaux /Franţa/ insistă că utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic şi alte afecţiuni cardiovasculare, potrivit portalului Medinfo.
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...
Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
UPDATE Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
Suplimentele cu vitamina E, responsabile de scăderea masei osoase Suplimentele cu vitamina E pot duce la subţierea oaselor, avertizează o echipă de cercetători niponi, condusă de dr. Shu Takeda de la Universitatea Keio din Tokyo. Cercetări anterioare efectuate pe animale au arătat că cele mai multe forme de vitamina E stimulează producerea unor celule care distrug...