Cele mai citite
 


Argeş: Zeci de specialişti români şi străini la 'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului'
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piteşti, 4 nov /Agerpres/ - Zeci de specialişti din ţară şi străinătate participă, timp de trei zile, la a doua ediţie a conferinţei anuale 'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului', ale cărei lucrări s-au deschis joi, la Piteşti.
Manifestarea este organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, al Primăriei Piteşti şi al Colegiului Medicilor din Argeş.
Printre invitaţii de marcă se numără prof. univ. dr. Stephan Gaillard, şeful Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Foch Surresnes din Franţa, dr. Sinisa Popovic de la Spitalul Kladovo din Serbia, prof. univ. dr. Constantin Popa, membru al Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan Florescu, prof. univ. dr. Ionel Sinescu, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, prof. univ. dr. Gelul Onose şi prof. univ. dr. Gheorghe Burnei.
Potrivit organizatorilor, conferinţa este deschisă tuturor medicilor interesaţi, fiind aşteptate aproximativ 200 de cadre medicale din ţară şi străinătate. Pe parcursul celor trei zile, participanţii vor dezbate, în Amfiteatrul Muzeului Judeţean Argeş, teme precum politrauma, urgenţele şi priorităţi medicale chirurgicale şi nechirurgicale sau medicina de familie.
Manifestarea ştiinţifică se desfăşoară sub înaltul patronaj al rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, prof. univ. dr. Florian Popa.
'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului' se vor încheia pe 6 noiembrie, când va fi inaugurată Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Secţie de neurochirurgie inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă O nouă secţie de neurochirurgie a fost inaugurată, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu ocazia încheierii ediţiei a doua a conferinţei 'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului'.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
Argeş: Anchetă în cazul unei femei care a murit în curtea unui spital din Piteşti O femeie a murit, joi, în curtea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii decesului.
Argeş: Organizaţia "Salvaţi Copiii" a donat un ecograf performant secţiei de neonatologie a SJU din Piteşti Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat miercuri secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro.
DSP: Medicii de la Curtea de Argeş aveau obligaţia de a transfera la Piteşti toate cazurile de boli infecţioase Medicii de la Curtea de Argeş aveau recomandări clare să transfere toate cazurile de boli infecţioase la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, însă nu au făcut acest lucru în cazul copilului de şapte ani care a murit după internarea în unitatea medicală, au anunţat miercuri...
Argeş: Peste 20 de copii, toţi elevi ai aceleiaşi şcoli din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară Peste 20 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii Generale Ion Luca Caragiale din Piteşti, sunt internaţi duminică la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar un pacient a fost transferat la Bucureşti la solicitarea familiei.