Cele mai citite
 


Vaslui: O profesoară a ajuns la psihiatrie în urma unei presupuse crize de schizofrenie suferite la ora de curs
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 4 nov Agerpres/ - Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a demarat joi o anchetă la o şcoală din judeţ, după ce o profesoară a făcut o presupusă criză de schizofrenie în timpul orelor de curs.
Potrivit oficialilor de la ISJ Vaslui, miercuri, în timpul unei ore de engleză, profesoara în vârstă de 27 de ani de la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea vasluiană Băceşti a suferit o criză.
Speriaţi, elevii de la clasa a VI-a , acolo unde s-a întâmplat incidentul, au fugit şi au anunţat un profesor de la o clasă vecină.
Elevii au povestit cadrelor didactice că profesoara de engleză a început să ţipe, să vorbească singură şi să arunce cu ce avea la îndemână, fără să conştientizeze unde şi de ce se află acolo.
''Este o domnişoară profesoară care a avut o problemă de sănătate în timpul orelor. Se bănuieşte că suferă de schizofrenie. Nu poate fi nimeni de la şcoală acuzat de ceva atâta vreme cât profesoara avea la dosar adeverinţă de la medic din care reieşea că este aptă de muncă şi că nu suferă de nicio boală. Tânăra a început din ce povestesc elevii să se învârtă în jurul axei sale. Nu a fost nimeni rănit sau agresat verbal'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.
După ce au fost alertaţi de elevi, profesorii de la şcoala din Băceşti au sunat la 112 şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) a ajuns în scurt timp la faţa locului.
Potrivit medicilor de la SAJ Vaslui, profesoara se manifesta în continuare violent şi cu mare greutate a fost imobilizată şi transportată la un spital.
''Colegii mei au fost solicitaţi la o pacientă în vârstă de 27 de ani, la şcoala din Băceşti, care a avut manifestări necontrolate în timpul orei de curs. Un cadru didactic a făcut solicitarea, iar echipajul SAJ care a ajuns la faţa locului a preluat pacienta şi a transportat-o în siguranţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a şi fost internată în secţia Psihiatrie, pentru tulburări de comportament'', a declarat Ana Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.
În prezent, profesoară se află internată în secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui unde primeşte tratament de specialitate.
În funcţie de diagnosticul medicilor şi de recomandările acestora, ISJ Vaslui va decide dacă tânăra mai are voie să intre la orele de curs sau nu.
''Ea şi acum din punctul de vedere al adeverinţei pe care o are anexată la dosarul de încadrare de la şcoală este sănătoasă şi nu reprezintă un pericol pentru nimeni. Dacă medicii stabilesc că profesoara este bolnavă şi mai mult că reprezintă un pericol pentru elevi atunci noi nu vom mai permite ca ea să îşi practice meseria în continuare'', a mai afirmat Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.
Tânăra era încadrată ca profesor de engleză la Şcoala cu clasele I-VIII din Băceşti, judeţul Vaslui de aproximativ doi ani. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Profesoara internată la psihiatrie în urma unei crize se va întoarce la catedră Profesoara în vârstă de 27 de ani din localitatea Băceşti, judeţul Vaslui, care în urmă cu trei săptămâni a ajuns de la şcoală la psihiatrie în urma unei crize de personalitate, se va întoarce la ore.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.