Cele mai citite
 


Timiş: Primul exerciţiu transfrontalier de intervenţie medicală
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 4 nov /Agerpres/ - Primul exerciţiu transfrontalier de intervenţie medicală de urgenţă în caz de accident colectiv se va desfăşura duminică, la Timişoara, în organizarea Asociaţiei Serviciilor Private de Ambulanţă din România (ASPAR), în colaborare cu Asociaţiile similare din Austria şi Ungaria.
Potrivit directorului general al 'Neuromed', Lucian Florea, exerciţiul este o premieră pentru România şi va consta în simularea unui accident colectiv, în care victimele vor avea diverse afecţiuni (uşoare/grave) şi vor fi evacuate către spitale de către şase echipaje de ambulanţă din cele trei ţări.
''Astfel de exerciţii sunt frecvente în ţări precum Austria şi Ungaria, iar parteneriatele cu serviciile de ambulanţă din cele două ţări sunt deosebit de utile, în sensul schimbului de experienţă în acest domeniu'', a spus Florea.
Din partea României vor participa trei servicii private de ambulanţă, membre ale ASPAR (BGS din Bucureşti, 'Neuromed' din Timişoara şi 'Samaritanus' din Tg. Mureş).
Dr. Eduard Sersea, administratorul Ambulanţei BGS din Bucureşti, subliniază că scopul acestui exerciţiu este constituirea unui pol privat de acţiune medicală de urgenţă, complementar sistemului public, care să fie pregătit să intervină în caz de accidente colective sau dezastre naturale.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Poliţiei Timiş şi va fi coordonat de specialişti din domeniul dezastrelor şi evacuărilor medicale de la Crucea Roşie din Austria - regiunea Steiermark. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Timiş: Ambulanţă care transporta un pacient implicată într-un grav accident de circulaţie O ambulanţă care transporta un pacient a fost izbită în plin, joi, într-o intersecţie din Timişoara, după ce un tânăr de 18 ani, aflat la volanul unei maşini BMW, nu a acordat prioritate Salvării.
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Timiş: SAJ a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Timiş a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost, care au fost conduse la spital sau în adăposturile special amenajate în acest sens din Timişoara.
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.