Cele mai citite
 


Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează Novinite şi Ansa.

Într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg, Adrian Gibbs /75 ani/ şi-a anunţat intenţia de a da publicităţii un studiu ce sugerează că noua tulpină s-ar fi putut dezvolta accidental în ouă pe care oamenii de ştiinţă le folosesc pentru a cultiva virusuri, iar producătorii de medicamente vaccinuri.

Ipoteza este deja studiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, care a primit săptămâna trecută studiul lui Gibbs.

Gibbs a ajuns la această concluzie în urma eforturilor de a depista originile virusului prin analizarea caracteristicilor sale genetice. "Una din cele mai simple explicaţii este că /virusul/ a scăpat din laborator", a declarat Gibbs, precizând totuşi că "există şi multele altele".

"Ar putea să fie vorba despre o greşeală" produsă într-o facilitate de producere de vaccinuri sau este posibil ca virusul să se fi transmis de la porc la un alt mamifer sau la o pasăre, înainte de a ajunge la oameni, a estimat omul de ştiinţă.

"Cu cât vom şti mai devreme de unde provine, cu atât situaţia va deveni mai sigură", a subliniat cercetătorul australian.AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
O nouă donaţie de Tamiflu către Organizaţia Mondială a Sănătăţii Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Un număr de 5,65 milioane de cutii cu medicamentul antiviral Tamiflu (oseltamivir) au fost donate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat, în cursul dimineţii de luni, Ministerul Sănătăţii că a confirmat, prin teste de laborator, încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).