Cele mai citite
 


Mureş: Pacienţii internaţi la SCJU beneficiază de televizoare plasmă cu taxă
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş pot viziona în saloane programele TV preferate la televizoare plasmă, contra unei sume de 5 lei pentru două ore, a anunţat, joi, Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.
 

'Este vorba despre un parteneriat public-privat. Vorbim despre 163 de plasme care au fost amplasate în saloanele SCJU. Menţionez faptul că 5% din veniturile care se vor colecta în urma vizionării (programelor TV - n.r.) vor fi direcţionate către spital. Amplasarea televizoarelor în saloane nu presupune nicio investiţie din partea spitalului, dimpotrivă, noi suntem beneficiarul acestui proiect. Nici măcar partea de consum de curent electric. Tot ce înseamnă partea de utilităţi, firma respectivă va suporta cheltuiala', a spus Cosma.
Potrivit acesteia, există pe holurile spitalului aparate în care se introduce suma pentru două de ore de vizionare, numărul de salon şi intervalul orar pentru care se face plata.
'Pacientul se întoarce în salon, iar televizorul porneşte automat pentru timpul selectat. În ce priveşte tarifele afişate, nu este dreptul nostru de a le stabili. Noi putem doar să le spunem pacienţilor că este opţiunea lor, pot opta să vizioneze sau nu', a susţinut Cosma.
Televizoarele plasmă fac parte dintr-un proiect experimental, iar SCJU Târgu Mureş este primul spital de urgenţă din ţară care beneficiază de el.
'O să vedem dacă în lunile următoare funcţionează. Dacă după o anumită perioadă se constată că pacienţii nu doresc să se uite la televizor, cu siguranţă firma va veni şi îşi va lua plasmele de la noi din spital, pentru că nu va mai fi rentabil', a mai spus Lavinia Cosma.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Pacienţii internaţi la SCJU beneficiază de televizoare plasmă cu taxă Târgu Mureş, 4 nov /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş pot viziona în saloane programele TV preferate la televizoare plasmă, contra unei sume de 5 lei pentru două ore, a anunţat, joi, Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş.
EXCLUSIV Pentru prima dată, pacienţii Spitalului Judeţean Sibiu plătesc privitul la televizor Pentru prima dată, pacienţii celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul reşedinţă de judeţ, au ocazia să se uite la televizor, în saloanele celor două secţii Medicală 1 şi 2, contra cost, o oră de privit la orice post TV costă un leu, a declarat...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
David Csaba(ABA Mureş): Nu cred că există un proiect mai vast pe linie de situaţii de urgenţă, decât WATMAN Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat, marţi, încheierea primei etape a proiectului WATMAN - Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor, unul dintre cele mai de amploare proiecte derulate în România pe linie de situaţii de urgenţă, care are o valoare totală de 63 de milioane...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...