Cele mai citite
 


Inelul contraceptiv
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Specialiştii recomandă femeilor să consulte medicul înainte de a opta pentru o metodă contraceptivă. Pentru cele care sunt interesate de o protecţie pentru o perioadă lungă exista inelul vaginal contraceptiv.

Este flexibil, cu dimensiunea de 5,4 cm şi oferă protecţie o lună împotriva sarcinilor nedorite. Inelul contraceptiv eliberează continuu o doză scăzută de hormoni, estrogen şi progestogen, care sunt absorbiţi prin pereţii vaginului şi intră în fluxul sanguin. Inelul se introduce la fel de uşor ca un tampon. După trei săptămâni urmează o săptămână fără inel, timp în care are loc menstruaţia. Sângerările în alte momente ale ciclului sunt foarte rare în cazul inelului. El s-a dovedit a fi peste 99% eficient, la fel ca şi pilula. Nu se recomandă fumătoarelor cu vârsta de peste 35 de ani, cu tensiune arterială crescută sau cu risc de tromboză sau cu boli de ficat.

 

Sursa Agerpres (articol preluat din ziarul Jurnalul National)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Controlul sarcinii aduce pe lume copii fericiţi Contracepţia în antichitate Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupaţi de contracepţie. Deşi, unele par greu de imaginat iată câteva din metode folosite de strămoşii noştri:
Un nou contraceptiv cu doză redusă de hormoni România este una dintre ţările cu cele mai mari rate ale avorturilor din lume, cu circa 78 de avorturi la 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani.
Capsulele vaginale – o metodă contraceptivă locală avantajoasă Te-ai saturat de pilule? Te temi de efectele lor secundare pe termen lung? Iubitul tău nu suporta prezervativul? Ce spui însa de capsulele contraceptive?
Ce nu știai despre pilulele anticoncepționale! Cum să alegi o metodă de contracepție eficientă și sigură Poate cele mai cunoscute medicamente la nivel global, anticoncepționalele orale sunt numite simplu „pilula”. Cele mai folosite mijloace de contracepție, își păstrează încă o serie de aspecte bine ascunse la mai bine de 50 de ani de la apariție.
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Ce trebuie sa stii atunci cand iei pentru prima data pilule anticonceptionale? Inainte sa iei pentru prima data pilule anticonceptionale este important sa discuti cu medicul urmatoarele aspecte ale sanatatii tale: