Cele mai citite
 


Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului, informează Associated Press.

Deocamdată, gripa porcină nu s-a dovedit a fi cu mult mai periculoasă decât gripa obişnuită, sezonieră, însă acest tip de gripă aduce cu sine riscuri crescute pentru femeile însărcinate, susţine Dr. Anne Schuchat din cadrul Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor. Sistemul imunitar al femeilor însărcinate este mai slabit, motiv din care acestea întâmpină un risc mai ridicat de a suferi anumite complicaţii asociate gripei, aşa cum este pneumonia. Mai mult decât atât, infecţia virală poate mări şi riscul de naştere prematură.

Riscurile asociate virusului H1N1 sunt considerate mai mari decât riscurile încă necunoscute pe care prescrierea medicamentelor Tamiflu sau Relenza în cazul femeilor însărcinate le-ar avea asupra fătului.

O femeie în vârstă de 33 de ani din Texas, infectată cu gripa porcină, a murit săptămâna trecută, după ce a născut în urma unei intervenţii de urgenţă prin cezariană. Cel puţin alte 20 de femei însărcinate din SUA au gripă porcină, dintre care trei au fost spitalizate.

Astfel, conform recomandărilor autorităţilor medicale americane, femeile însărcinate care sunt suspecte de infectarea cu virusul H1N1 sau sunt cazuri confirmate, trebuie să primească medicamente antigripale timp de cinci zile.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Evitarea panicii este esenţială în luarea măsurilor împotriva pandemiei Londra, 4 mai /Agerpres/ - Autorităţile din lumea întreagă trebuie să realizeze un echilibru delicat în reacţia lor faţă de cea mai recentă ameninţare de pandemiei, creată de numeroasele cazuri de gripă porcină apărute, iniţial, în Mexic.
O nouă donaţie de Tamiflu către Organizaţia Mondială a Sănătăţii Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Un număr de 5,65 milioane de cutii cu medicamentul antiviral Tamiflu (oseltamivir) au fost donate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).