Cele mai citite
 


APAH-RO acceptată ca membru al Alianţei Mondiale pentru Hepatită
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a fost acceptată ca membru cu drept de vot în Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
'Suntem onoraţi că am fost acceptaţi în Alianţa Mondială pentru Hepatitei. Acest lucru responsabilizează şi mai mult echipa organizaţiei. Vom face mai multe eforturi pentru a ne atinge obiectivele. În primul rând luptăm pentru a-i ajuta pe pacienţii cu hepatită cronică mai ales cu informaţii pentru a le creşte calitatea vieţii lor. De asemenea, avem datoria morală de a informa cât mai mulţi oameni asupra riscurilor la care sunt expuşi zi de zi, îndemnându-i să se testeze şi, după caz, să se vaccineze împotriva hepatitei A şi B', a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO.

Alianţa Mondială pentru Hepatită este o coaliţie globală cu sediul la Geneva, care reuneşte pacienţi cu afecţiuni hepatice din Europa, America de Nord, America de Sud, Austrialia, Asia.

'Consider că primirea unei asociaţii tinere ca APAH-RO este o mare realizare. Alianţa Mondială pentru Hepatită are deja experienţă globală în lupta împotriva afecţiunilor hepatice şi poate ajuta foarte mult APAH-RO', a declarat, la rândul său, Cezar Irimia, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), din care face parte şi APAH-RO.

De asemenea, Marilena Debu a declarat miercuri pentru AGERPRES că de la începutul anului şi până în august au fost trimise caselor de asigurări de sănătate spre aprobare pentru iniţierea tratamentului 3.062 de dosare pentru hepatita cronică şi ciroză hepatică de tip C, precum şi 1.047 pentru hepatită cronică şi ciroză de tip B.

La finele lunii iulie erau pe listele de aşteptare 4.420 de persoane cu hepatită şi ciroză de tip C şi 1.085 cu hepatită şi ciroză de tip B. Din păcate, pentru mulţi aprobările vin prea târziu, a subliniat preşedintele APAH-RO.

Aceasta a adăugat că multe case au început să dea drumul la dosare, dar sunt şi case care încă spun că nu au bani.

În plus, la toate acestea se mai adaugă şi faptul că pacienţii au început să-şi găsească greu medicamentele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APAH-RO acceptată ca membru al Alianţei Mondiale pentru Hepatită Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a fost acceptată ca membru cu drept de vot în Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
APAH-RO îşi exprimă îngrijorarea faţă de eliminarea Eritropoetinei de pe lista compensatelor Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România(APAH-RO) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la decizia Ministerului Sănătăţii de a elimina din lista medicamentelor compensate a produsului Epoetinum alfa şi beta în cazul pacienţilor cu hepatită cronică virală B, C şi D, precum şi la pacienţii...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO)
APAH-RO: Alocările de la rectificare asigură accesul la cele mai noi terapii pentru pacienţii cu afecţiuni hepatice Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a salutat joi decizia Guvernului de a suplimenta fondurile pentru tratamentul pacienţilor cu hepatită cronică virală de tip C, pentru încă 10.000 de persoane afectate, şi menţionează că această decizie va avea un impact pozitiv asupra...
APAH-RO: Procesul de intrare în terapia interferon free, defectuos Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a atras atenţia luni asupra modului "defectuos" în care se derulează procesul de intrare în noua terapie "interferon free" a bolnavilor cu hepatită cronică virală de tip C.
APAH-RO solicită o strategie naţională şi un program naţional pentru hepatite Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită autorităţilor elaborarea unei strategii naţionale dedicată hepatitelor şi a unui program naţional pentru hepatitele virale, se precizează într-un comunicat al APAH-RO, transmis miercuri AGERPRES.