Cele mai citite
 


Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Medicul primar epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a spus miercuri că medicii de familie din judeţ au raportat, pentru săptămâna trecută, un număr de 873 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 24 au necesitat internare şi 818 pneumonii, din care 24 au avut nevoie de tratament spitalicesc.

În judeţ nu s-a înregistrat, până în prezent, nici un caz de gripă.

Dr. Miron Cornelia a afirmat că numărul de cazuri raportate de medicii de familie este în scădere faţă de săptămâna trecută.

În Harghita va începe, în următoarele zile, şi campania de vaccinare antigripală.

Potrivit sursei citate, la DSP au ajuns 12.900 de doze de vaccin antigripal, care reprezintă doar 30 la sută din necesităţile judeţului. Vaccinul este distribuit, în prezent, medicilor de familie, aceştia urmând să primească, în medie, câte 50 de doze.

Campania de vaccinare va include, pentru început, cadrele medicale şi persoanele aflate în instituţii de ocrotire, precum şi bolnavii cronici. Dr. Miron şi-a exprimat speranţa că următoarea tranşă de vaccinuri va ajunge în judeţ cât mai repede.

Direcţia de Sănătate Publică Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a aproximativ 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
DSP Harghita a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal Miercurea Ciuc, 21 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a aproximativ 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Harghita: Prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Miercurea Ciuc, 16 nov /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.