Cele mai citite
 


Românca de 10 ani din Jerez venise să nască în Spania pentru a primi sprijin financiar
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fetiţa româncă de 10 ani care a născut într-un spital din Jerez de la Frontera, din Cadiz, venise în Spania cu numai trei săptămâni înainte de naştere, pentru a beneficia de sprijin financiar aici, semnalează miercuri TheReader.es şi Diario de Sevilla.
Potrivit surselor citate, mama fetiţei, Olimpia, i-ar fi cerut Elenei să vină în Spania pentru a putea beneficia de aşa numitul cec pentru bebeluşi, în valoare de 2.500 de euro, acordat de guvernul spaniol proaspetelor mămici. Cu toate acestea, una dintre condiţiile pentru primirea acestui cec este ca mama să fi fost rezidentă în Spania în ultimii doi ani.

Olimpia susţine că fiica ei locuia cu partenerul ei, un minor de 13 ani, în România. Acum, Elena are de gând să rămână în Spania, şi să-şi îngrijească copilul. Mama Elenei le-a mai spus reporterilor că 'fiica mea este perfect sănătoasă, foarte fericită, şi o mamă perfectă. Nu e niciun motiv de griji. Nepoata mea este foarte fericită, sănătoasă, e bine, şi o bucurie pentru noi toţi'.

Fetiţa româncă de numai 10 ani a născut un copil care cântărea la naştere 2,9 kilograme, într-un spital din Jerez de la Frontera la 26 octombrie. Mama şi copilul au fost externaţi la sfârşitul săptămânii trecute, însă vestea naşterii la o vârstă atât de fragedă a atras atenţia opiniei publice şi media. Consilierul andaluz pentru egalitate şi bunăstare socială, Micaela Navarro, a declarat că departamentul său evaluează starea minorei şi a copilului ei, precum şi a familiei numeroase în cadrul căreia trăiesc, iar dacă nu există nicio anomalie, fetiţa şi bebeluşul ei vor rămâne în acest mediu familial.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: primul bebeluş născut fără mutaţia genei care duce la cancerul la sân Spitalul Sant Pau şi Fundaţia Puigvert din Barcelona au anunţat joi prima naştere din Spania, a unui bebeluş care nu suferă de mutaţia genetică ereditară din cauza căreia ar fi putut suferi, cu o probabilitate de 60%, de cancer de sân sau ovare, înainte de vârsta de 70 de ani.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Naştere în Franţa a primului copil 'medicament' Un prim copil 'medicament' conceput pentru a-i trata pe fraţii săi pentru care este un donator perfect compatibil, s-a născut în Franţa la un spital din Paris, conform medicilor Ren? Frydman şi Arnold Munnich, transmite AFP.
VIRUSUL ZIKA Canada: Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naştere primului bebeluş din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de ţânţari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile Organizaţia Salvaţi Copiii România face un apel de suport pentru scăderea mortalităţii infantile, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit sau prin donaţii directe către organizaţie pentru ca tot mai mulţi bebeluşi să aibă şansa la viaţă.