Cele mai citite
 


Olt: Începe campania de vaccinare antigripală
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea împotriva gripei de sezon a început în judeţul Olt în această săptămână, iar autorităţile sanitare continuă procesul de distribuire a dozelor de vaccin antigripal către medicii de familie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Olt au ajuns aproximativ 36.000 de vaccinuri împotriva gripei şi deja peste 150 de medici de familie s-au prezentat să ridice dozele.
Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, medicii trebuie să ridice dozele de vaccin de la DSP şi apoi să anunţe pacienţii să meargă să se vaccineze gratuit. Vor fi vaccinaţi gratuit bolnavii cronici, personalul din unităţile sanitare, din instituţiile de ocrotire, gravidele şi vârstnicii de peste 65 de ani.
Vaccinarea antigripală începe în noiembrie şi va continua până la sfârşitul lunii februarie, dar cadrele medicale recomandă vaccinarea înaintea răcirii accentuate a vremii care favorizează apariţia infecţiilor respiratorii.
Gabriela Gogiu a precizat că deocamdată în judeţul Olt nu au fost înregistrate cazuri de gripă, iar celelalte afecţiuni respiratorii sunt în limitele normale pentru începutul sezonului rece.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Timiş: Începe campania de vaccinare antigripală Campania de vaccinare antigripală începe în Timiş de săptămâna viitoare, după ce în farmacia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş vor ajunge primele 2.300 de doze de vaccin.
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.