Cele mai citite
 


În România, una din douăzeci de persoane suferă de diabet
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În România, una din 20 de persoane suferă de diabet, iar fiecare al şaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnăvi de diabet, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, de Asociaţia Diabeticilor din România.
În Bucureşti, există aproximativ 200.000 de bolnavi cu diabet.
Există şi o lipsă acută de specialişti - un diabetolog tratează zilnic până la 30 de pacienţi.
Toate aceste probleme vor fi dezbătute în cadrul reuniunii 'Viaţa cu Diabet' care se va desfăşura la Spitalului 'Marie Curie' din Bucureşti, pe 6 noiembrie.
Cu acest prilej, medicii diabetologi, farmaciştii, asistenţii medicali, psihologii şi reprezentanţii autorităţilor şi asociaţiilor de pacienţi vor oferi participanţilor cele mai noi informaţii şi soluţii eficiente de management al diabetului.
'În 2007, diabetul a fost exclus de pe lista de afecţiuni pentru care se eliberează certificate de handicap, fiind luate în considerare doar afecţiunile asociate diabetului. Asociaţia Diabeticilor din România a făcut demersuri pentru reintroducerea diabetului pe lista de afecţiuni, dar eforturile noastre au fost zadarnice', a declarat Cornel Diaconescu, preşedintele Asociaţiei Diabeticilor din România.
La reuniunea 'Viaţa cu Diabet' se va aborda şi lipsa fondurilor necesare pentru asigurarea nevoilor bolnavilor de diabet, lipsa specialiştilor diabetologi, despre problematica diabetului şi bolile asociate, despre metodele de monitorizare şi automonitorizare, despre ereditatea diabetului, despre cum să oferi o îngrijire cât mai eficientă pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementare în tratarea complicaţiilor şi despre modul în care criza economică afectează alimentaţia diabeticului.
Evenimentul se înscrie în campania de conştientizare a diabetului zaharat 'Ziua Mondială a Diabetului' care se derulează în fiecare an în luna noiembrie.
Campania este susţinută de Organizaţia Naţiunilor Unite, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Federaţia Internaţională a Diabetului.
Asociaţia Diabeticilor din România dezvoltă, pentru cei 1.000 de membri, proiecte de management al diabetului şi de informare în ceea ce priveşte legislaţia în domeniu şi programele medicale naţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În România, una din douăzeci de persoane suferă de diabet În România, una din 20 de persoane suferă de diabet, iar fiecare al şaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnăvi de diabet, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, de Asociaţia Diabeticilor din România. În Bucureşti, există aproximativ 200.000 de bolnavi cu diabet.
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Diabetul - o afecţiune care necesită maximă atenţie Aproximativ 62.000 de bolnavi din Bucureşti erau înscrişi la nivelul anului 2009 în Programul Naţional de Diabet, relevă datele furnizate în cadrul evenimentului 'Viaţa cu Diabet', organizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Ziua Mondială de Combatere a Diabetului: Persoanele cu diabet zaharat prezintă risc de deces dublu Diabetul afectează peste 347 de milioane de persoane la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar numărul persoanelor cu diabet este în creştere şi se estimează că până în anul 2030 va ajunge la 552 de milioane.
Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat Data de 14 noiembrie 2015 reprezintă Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat. A fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale a Diabetului. A devenit zi oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea...
Comunicat de presă - Problematica diabetului în România Pe 7 aprilie 2016, Ziua Mondială a Sănătăţii are ca temă principală Diabetul Zaharat !