Cele mai citite
 


Covasna: Protest la trei spitale din judeţ
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe cadre medicale de la trei spitale din judeţul Covasna, membre ale Sindicatului Sanitas, au protestat miercuri împotriva diminuării salariilor, întrerupându-şi activitatea timp de două ore.
Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că la protest au participat circa 100 de persoane de la spitalele orăşeneşti Covasna, Baraolt şi Târgu Secuiesc.
'A fost vreme bună, oamenii au ieşit în curte, nu în număr mare pentru că au trebuit să asigure continuitatea actului medical. Practic, nu au neglijat pacienţii pentru că au întrerupt lucrul prin rotaţie timp de două ore', a declarat pentru AGERPRES Vasile Neagovici.
Sanitas a fost singurul sindicat care a răspuns apelului confederaţiilor sindicale de a întrerupe miercuri activitatea între orele 12.00 şi 16.00.
Neagovici s-a arătat dezamăgit de faptul că protestul nu a fost susţinut şi de alţi bugetari, fiind de părere că principalul motiv îl reprezintă lipsa de organizare.
'Sunt şi oameni care bat în retragere de teamă să nu-şi piardă locurile de muncă, dar toţi sunt nemulţumiţi de tăierea salariilor, toţi se plâng. (...) Să ştiţi că nu e vina oamenilor că nu participă la proteste, ci a liderilor sindicali care îi reprezintă', a declarat Neagovici, adăugând că unii dintre ei se află în fruntea mişcării de aproape 20 de ani şi probabil 'au obosit'.
Acesta a adăugat că va încerca să câştige în instanţă drepturile membrilor de sindicat, aceasta rămânând, practic, una dintre puţinele căi de apărare.
Conducerea PDL Covasna este de părere că sindicatele ar trebui să trimită bugetarii la muncă, nu să îi scoată în stradă, pentru că protestele 'nu vor avea darul de a scoate ţara din impas'.
'Dacă sindicatele au cea mai mică idee despre cum va ieşi ţara din criză dacă oamenii stau pe stradă, atunci să vină să ne facă un desen', a declarat preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.
Acesta a ţinut să sublinieze că cei care duc economia înainte sunt oamenii de afaceri şi cei care lucrează în mediul privat, şi nu bugetarii care sunt plătiţi de stat, prin urmare aceştia ar trebui să-şi vadă la modul serios de treabă pentru că 's-ar putea să constate că se poate fi fără ei'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest la trei spitale din judeţ Mai multe cadre medicale de la trei spitale din judeţul Covasna, membre ale Sindicatului Sanitas, au protestat miercuri împotriva diminuării salariilor, întrerupându-şi activitatea timp de două ore.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Sanitas Covasna: Trei spitale riscă să intre în blocaj din cauza subfinanţării Trei din cele patru spitale publice din judeţul Covasna riscă să intre în blocaj până la sfârşitul acestui an din cauza subfinanţării, spune conducerea Sindicatului Sanitas Covasna.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.