Cele mai citite
 


Timiş: Aeroportul 'Traian Vuia' a fost certificat ca aeroport internaţional
joi, 4 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aeroportul Internaţional Timişoara 'Traian Vuia' a fost certificat ca aeroport internaţional potrivit noilor norme aeriene, această certificare fiind făcută prin ordin al ministrului Transporturilor şi oferă un statut extrem de important pentru activitatea celui mai mare aeroport regional din ţară.
Cornel Sămărtinean, directorul Aeroportului 'Traian Vuia', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în cursul lunii octombrie, instituţia aeroportuară a fost evaluată de o comisie numită printr-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, care a verificat dacă îndeplineşte toate cerinţele necesare. Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerului Sănătăţii.
Statutul este definitiv, însă, periodic, sunt făcute controale care să ateste că este respectată legislaţia în domeniu.
Certificarea ca aeroport internaţional este o condiţie obligatorie pentru a putea opera zboruri regulate în statele non-Schengen. Începând cu martie 2011, atunci când vom adera la spaţiul Schengen, România va avea trei tipuri de aeroporturi: internaţionale (trafic Schengen şi trafic non-Schengen), cele deschise traficului internaţional (cu trafic Schengen şi doar ocazional trafic non-Schengen) şi cele interne sau domestice (care vor opera doar curse în interiorul spaţiului Schengen).
'Pentru obţinerea acestui statut au contat, în primul rând, investiţiile pe care le-am făcut, este vorba de noua aerogară non-Schengen, fără de care nu am fi putut obţine acest certificat, facilităţile şi serviciile pe care le oferă Aeroportul Internaţional Timişoara, calificarea personalului, dar şi respectarea, cu stricteţe, a tuturor reglementările internaţionale în domeniul aeronautic', a subliniat Cornel Sămărtinean.
Prin această certificare, Aeroportul Internaţional Timişoara dovedeşte că este pregătit în proporţie de 100% să opereze curse non-Schengen. Comisia a evaluat fluxurile de pasageri şi de marfă, atât pentru cursele non-Schengen, cât şi pentru cele Schengen, zona de tranzit, facilităţile oferite pasagerilor, controlul trecerii frontieră, vamă. În total, au fost peste 50 de condiţii obligatorii pe care aeroportul le-a îndeplinit cu succes.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţa publicului la evenimente de amploare Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţă s-a desfăşurat, sâmbătă, la Timişoara, principalele teme de discuţie fiind siguranţa publicului în timpul unor evenimente de amploare.
Timiş: Deputatul PSD Sorin Grindeanu cere ca screeningul neonatal să devină program naţional Deputatul PSD Sorin Grindeanu solicită ca screeningul neonatal să devină program naţional la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru a beneficia de finanţare guvernamentală, dată fiind incidenţa crescută a unor boli genetice care ar putea fi descoperite rapid la naştere şi tratate.
Timiş: Deputatul Horia Cristian salută continuarea Programului de prevenţie a cancerului de col Deputatul liberal Horia Cristian salută iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a continua Programul de prevenţie pentru cancerul de col uterin, care a fost început în 2008, dar nu a mai continuat sub guvernările ulterioare.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică Spitalul Judeţean privind infecţiile nosocomiale Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce au fost raportate cazuri de infecţii nosocomiale, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma contractării, în spital, a bacteriei Clostridium Difficile, care i-a provocat boala diareică acută (BDA).
Timiş: Primarul Robu spune că a primit promisiuni guvernamentale privind o sală polivalentă şi un stadion Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a primit promisiuni guvernamentale privind finanţarea a două dintre cele trei obiective considerate primordiale pentru oraş - centura de Sud, o sală polivalentă cu 15.000 de locuri şi stadion cu 42.000 de...