Cele mai citite
 


Femeile au un sistem imunitar mai bun decât al bărbaţilor
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 21 mai /Agerpres/ - Egalitatea între sexe este un concept larg răspândit în societatea modernă, însă atunci când vine vorba de sistemul imunitar, femeile sunt mai avantajate decât bărbaţii, conform unui nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI.

Studiul, realizat de cercetători din cadrul Universităţii McGill din SUA, relevă că femeile beneficiază de un sistem mai eficient de protecţie împotriva bolilor.

Autorii studiului au explicat că acest lucru se datorează producţiei naturale de estrogen, ce are un efect pozitiv în reacţia inflamatorie împotriva bacteriilor purtătoare de agenţi patogeni.

Mai exact, estrogenul pare să blocheze producţia unei enzime denumite Caspase-12, care blochează la rândul ei procesul inflamator.

Concluziile studiului au fost trase după mai multe experimente pe şoareci de laborator care au fost lipsiţi de gena Caspase-12 şi care au dovedit că sunt extrem de rezistenţi la infecţii.AGERPRES/(Daniel Duncă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii americani descoperă o boală rară ce atacă sistemul imunitar al adulţilor în Asia Cercetători din cadrul National Institutes of Health /NIH/ au identificat o nouă boală printre locuitorii de pe continentul asiatic cu simptome asemănătoare cu SIDA, dar care nu are legătură cu virusul HIV, relatează joi CNN.
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
Creierul este conectat la sistemul imunitar printr-o serie de vase limfatice, conform unui nou studiu O echipă de cercetători din Statele Unite a anunţat descoperirea unor noi vase limfatice în organism, care conectează creierul la sistemul imunitar, conexiune despre care anterior se credea că nu există, conform unui material publicat de site-ul sciencealert.com.
Parazitul T. gondii poate fi responsabil de dezvoltarea unor boli mintale (studiu) Studii epidemiologice recente realizate de mai multe echipe de cercetători americani au pus în evidenţă că parazitul 'Toxoplasma gondii' (T. gondii) poate altera capacităţile cognitive şi duce, în timp, la manifestarea unor boli mintale cum este, de pildă, schizofrenia, informează kdramastars.com.
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.