Cele mai citite
 


Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS)
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.

Potrivit şefului OMS, Keiji Fukuda, organizaţia a prevenit la sfârşitul săptămânii trecute experţii în legătură cu declaraţiile unui cercetător australian care a spus că aşa-numitul virus A(H1N1) ar fi putut fi ”scăpat” din greşeală dintr-un laborator.

Oamenii de ştiinţă au făcut cercetări amănunţite timp de mai multe zile înainte de a ajunge la concluzia că este mai probabil ca noul virus să fi apărut în mod natural, fiind asemănător cu virusul gripal.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Novartis a primit virusul gripei porcine şi este pregătit să înceapă producerea vaccinului Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Grupul farmaceutic elveţian Novartis a primit noul virus A(H1N1) al gripei porcine şi aşteaptă undă verde din partea OMS pentru a începe producerea unui vaccin, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al laboratorului grupului, informează AFP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Gripă porcină: OMS solicită unora dintre statele membre să justifice măsurile restrictive Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat anumitor state să justifice restricţiile introduse pentru a împiedica răspândirea gripei porcine, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, citat de AFP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.