Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila: Şi în Germania există migraţie a medicilor
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre motivele care îi determină pe medici şi asistenţi să plece din ţară îl reprezintă starea în care se află spitalele, condiţiile de lucru şi dotările, nu doar factorul salarii este decisiv, a declarat vineri, la Suceava, ministrul Sănătăţii Cseke Attila.
'Şi în Germania medicii migrează spre ţări nordice din aceleaşi motive', a argumentat ministrul, adăugând că în sistemul medical german salariile nu sunt neapărat mai mici decât cele din Suedia, Danemarca sau Norvegia, unde se înregistrează însă mai dotări şi condiţii mai bune de lucru în spitale.

El nu a negat însă că şi nivelul salariilor reprezintă o cauză importantă pentru care medicii aleg să plece din ţară.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat pentru AGERPRES că din 2007 până în acest an 12.400 de medici, dentişti şi farmacişti precum şi 8.800 de asistenţi medicali au solicitat eliberarea certificatelor de conformitate pentru recunoaşterea diplomei în străinătate.Grigore a precizat că nu ştie câţi dintre aceştia le-au folosit, dar a admis că trendul acestor solicitări este ascendent şi a crescut sensibil în acest an.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat vineri pavilioanele Spitalului de Urgenţă 'Sf. Ioan cel Nou' Suceava şi a apreciat investiţiile făcute, dar şi nivelul dotărilor existente în spital. El a spus că şi-ar dori ca măcar 80% din spitalele din ţară să arate ca unitatea medicală suceveană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Guvern: Întâlnire a voluntarilor din cazul Colectiv cu ministrul Sănătăţii şi şeful Cancelariei premierului Voluntarii din străinătate care au ajutat la tratarea victimelor de la Colectiv au avut, vineri, o nouă întâlnire la Palatul Victoria pe tema îngrijirii răniţilor în incendiul din 30 octombrie.
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea urgentă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus efectuarea de urgenţă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila, informează un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.