Cele mai citite
 


Europarlamentarul Daciana Sârbu va juriza un concurs de desene pe tema alimentaţiei sănătoase
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, membru fondator al Asociaţiei Şcoală pentru Sănătate, va juriza, sâmbătă, un concurs de desene pe tema alimentaţiei sănătoase, în cadrul Târgului 'Praznicul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril' desfăşurat la Muzeul Ţăranului Român.
'Asociaţia, reprezentată de Daciana Sârbu, răspunde astfel invitaţiei adresate de compania producătoare a magiunului natural de prune de Topoloveni, alături de care va îndemna copiii să-şi exprime, cu ajutorul culorilor, creativitatea şi talentul, inspiraţi de subiectul hranei sănătoase şi naturale. Asociaţia participă şi la organizarea concursului de versuri inspirate de aceeaşi temă', se arată într-un comunicat de presă, transmis, vineri, AGERPRES.

Târgul 'Praznicul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril', care se desfăşoară între 5 şi 7 noiembrie îşi propune să le ofere vizitatorilor produse tradiţionale româneşti, naturale, Asociaţia Şcoală pentru Sănătate sprijinind, totodată, donaţia producătorilor din Topoloveni constând în 250 de kg de magiun de prune pentru trei case de copii din Bucureşti: 'Robin Hood', 'Casa Speranţei' şi 'Centrul Sf. Spiridon'.

Asociaţia Şcoală pentru Sănătate este o organizaţie înfiinţată de Daciana Sârbu împreună cu Anda Avramescu (medic) şi Cornelia Marin (consultant nutriţionist) cu scopul de a sprijini părinţii din România în efortul de a învăţa principiile nutriţiei sănătoase, în beneficiul copiilor.

De asemenea, Asociaţia Şcoală pentru Sănătate a sprijinit donaţia producătorilor din Topoloveni constând în 250 de kg de magiun de prune pentru trei case de copii din Bucureşti: 'Robin Hood', 'Casa Speranţei' şi 'Centrul Sf. Spiridon'.

Primul proiect va fi organizarea - începând cu această toamnă - a turneului naţional 'Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi', care va promova alimentaţia sănătoasă. Proiectul, iniţiat prin eforturi proprii, este dedicat în special nutriţiei preşcolarilor şi va include prezentări, discuţii directe cu părinţii, precum şi sesiuni de gătit, se mai arată în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Daciana Sârbu: Legislaţia menită să promoveze alimentaţia sănătoasă trebuie să fie o prioritate absolută în UE Bruxelles, 11 iun - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Revizuirea legislaţiei în ceea ce priveşte alimentele pentru persoanele cu nevoi nutriţionale speciale era un proces absolut necesar şi redefinirea zonei sale de aplicabilitate va bloca încercările frauduloase de promovare drept hrană...
Proiect privind alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică la copii, derulat de MS Proiectul strategic ''Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România'' este derulat de Ministerul Sănătăţii (MS) până în aprilie 2011 la nivel naţional...
Grup de lucru privind alimentaţia în grădiniţe, propus pentru a îmbunătăţi rapid hrana preşcolarilor Asociaţia Şcoală pentru Sănătate, înfiinţată de europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, propune crearea unui Grup de lucru privind alimentaţia din grădiniţe, constituit din reprezentanţi ai Guvernului şi ai societăţii civile, pentru îmbunătăţirea rapidă a calităţii hranei oferite preşcolarilor.
Harghita: Două şcoli implicate într-un proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică Două şcoli din judeţul Harghita au fost declarate câştigătoare în cadrul unui proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România.
Proiect de moţiune: PSD cere întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică Social-democraţii îi solicită ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru...
PSD propune o dezbatere reală pe tema reducerii personalului din spitale Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - PSD propune o dezbatere publică reală pe tema proiectului de ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte normativele de personal pentru spitale, inclusiv cele care urmează să fi trecute în subordinea autorităţilor locale, a declarat, joi, Virgil Nicolescu, membru al...