Cele mai citite
 


Unitatea Mobilă a Fundaţiei ''Renaşterea'' acordă consultaţii gratuite la Huşi
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile din judeţul Vaslui beneficiază, în această perioadă, de investigaţii medicale gratuite prin programul ''Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin'' al Fundaţiei ''Renaşterea'', informează un comunicat al fundaţiei, remis, vineri, AGERPRES.
Cel mai amplu şi mai ambiţios proiect al Fundaţiei Renaşterea, Unitatea ''Unitatea de Diagnostic Mobil - Sân şi Col Uterin'', a sosit pe 25 octombrie 2010 în Huşi, judeţul Vaslui, unde va staţiona până la 12 noiembrie. Femeile din Huşi şi din localităţile limitrofe au efectuat, până în prezent, gratuit, 268 de Teste Papanicolau şi 156 de mamografii.

În urma a doi ani şi jumătate de activitate, datorită Unităţii Mobile de Diagnostic ''Renaşterea'', peste 12.000 de femei au beneficiat de servicii medicale, fiind efectuate 10.978 Teste Babeş Papanicolau şi 6.175 mamografii, precizează comunicatul.

Preşedintele Fundaţiei ''Renaşterea'', Mihaela Geoană, şi vicepreşedintele Fundaţiei, Cristiana Copos, vor fi prezente, marţi, 9 noiembrie, la Huşi, pentru a prezenta rezultatele acestui program ce oferă femeilor investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin, dar şi beneficiile prevenirii şi ale depistării precoce a cancerului.

''Sănătatea este un dar pe care trebuie să învăţăm să îl preţuim şi să îl păstrăm, înainte de a ne îmbolnăvi! Investigaţiile medicale efectuate cu regularitate sunt deosebit de importante pentru a ne ajuta să depistăm o posibilă afecţiune în stare incipientă şi a ajunge mai simplu şi mai sigur la vindecare. Prin acest proiect dorim să venim în sprijinul femeilor care, din motive financiare sau geografice, nu pot beneficia de aceste servicii medicale, aducând cabinetele medicale la ele acasă'', a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei ''Renaşterea''.

În doi ani şi jumătate de activitate a Unităţii Mobile de Diagnostic, peste 12.000 de femei au beneficiat de servicii medicale, fiind efectuate 10.978 de Teste Babeş Papanicolau şi 6.175 de mamografii.

Unitatea Mobilă de Diagnostic şi-a început activitatea în martie 2008 şi până în prezent a ajuns în 29 localităţi, din 16 judeţe ale României - Calafat, Dăbuleni, Segarcea, Melineşti, Motru, Petroşani, Târgu Jiu, Slatina, Topoloveni, Bechet, Campulung Muscel, Piteşti, Prejmer, Hîrlău, Iaşi, Gura Humorului, Focsani, Dorohoi, Roman, Dej, Turda, Gaiesti, Oradea, Eforie, Calarasi, Tulgheş, Costinesti, Mangalia şi Huşi.

În Centrul mobil pentru investigaţii de sân şi de col uterin sunt amenajate un cabinet de ginecologie şi o cameră dotată cu aparat mamograf. Acest vehicul se deplasează prin ţară, în comunităţile care au acces limitat la investigaţii medicale, pentru a oferi femeilor posibilitatea de a efectua gratuit, mamografii şi teste Babeş Papanicolau.
Notare
Comentarii
de Gi
Actiunea acestei caravane este salutara, dar n-am vazut sa se vorbeasca despre personalul care lucreaza pe aceasta caravana. Am avut prilejul s-o cunosc pe doamna care face mamografiile... de exceptie!!!Un specialist care face totul cu simt de raspundere cu multa pasiune.O salut pe aceasta cale si ii doresc multa sanatate!

de Maria Mihaela
Va felicit pentru activitatea pe care o desfasurati, va doresc sa mergeti in continuare mai departe pentru a veni in sprijinul femeilor care au atata nevoie de sprijin. Ar fi necesar sa existe centre de informare cat mai multe in tara. Venirea caravanei in Valea Jiului in toamna anului 2010 a insemnat foarte mult pentru femeile din aceasta zona, noi traim aici intr-o zona foarte defavorizata, unde unii dintre cei care ar fi putut face cate ceva nu au facut decat sa-si largeasca propriile buzunare. Oamenii sunt atat de saraci incat costul unui test Papanicolau-Babes (50 lei) reprezinta foarte mult.
Va multumim!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investigaţii medicale gratuite prin programul "Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin" al Fundaţiei Renaşterea Preşedintele Fundaţiei Renaşterea Mihaela Geoană şi vicepreşedintele fundaţiei Cristiana Copos au prezentat vineri femeilor din Năvodari programul "Unitatea Mobilă de Diagnostic - Sân şi col uterin Renaşterea" ce oferă investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin.
Vaslui: Testele pentru depistarea cancerului la sân au atras sute de femei din Huşi Preşedintele şi vicepreşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană şi Cristiana Copos au susţinut marţi, la Huşi, o conferinţă de presă pentru a prezenta rezultatele programului 'Unitatea Mobilă de Diagnostic - Renasterea'.
Iaşi: Consultaţii şi testări gratuite pentru depistarea cancerului de col şi de sân Preşedintele Fundaţiei "Renaşterea", Mihaela Geoană, a prezentat luni la Iaşi programul intitulat "Unitatea Mobilă de Diagnostic - Renaşterea", care oferă investigaţii medicale gratuite pentru sân şi col uterin, în cadrul proiectului SALVA "Şansa la viaţa activă".
Femeile din Buftea beneficiază de un program gratuit de prevenţie prin care pot depista la timp cancerul Fundaţia Renaşterea a prezentat, joi, la Buftea, programul ''Unitatea Mobilă de Diagnostic Renaşterea'', ce oferă investigaţii medicale gratuite, pentru sân şi col uterin, femeilor din localitate, până la data de 3 octombrie 2014.
Constanţa: Sute de femei din Eforie au primit consultaţii medicale gratuite printr-o campanie a Fundaţiei Renaşterea Peste 200 de femei din oraşul Eforie şi zona limitrofă acestuia au primit consultaţii gratuite prin intermediul campaniei de Diagnostic Mobil - Cancer de sân şi col uterin, desfăşurată în judeţul Constanţa, de la începutul lunii august, de Fundaţia Renaşterea.
Comunicat de presă - Fundaţia Renaşterea Programul 'Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin' al Fundaţiei Renaşterea oferă investigaţii medicale gratuite la Năvodari