Cele mai citite
 


Sistem adaptativ de învăţare pentru copii cu deficienţe de auz
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 nov /Agerpres/ - Copiii de vârstă şcolară care suferă de deficienţe de auz vor avea la dispoziţie un sistem adaptativ de învăţare, realizat în parteneriat de mai multe organizaţii din opt ţări din Europa, informează un comunicat transmis vineri Agerpres de către compania Siveco, unul dintre realizatorii sistemului.
Competenţele în înţelegerea textelor evoluează mult între 7 şi 11 ani, iar dezvoltarea capacităţii copiilor de a înţelege textele scrise reprezintă un element cheie în performanţele lor ca tineri adulţi. Observând faptul că din ce în ce mai mulţi copii au o capacitate redusă de a face deducţii şi înţeleg cu greu ceea ce citesc, deşi sunt buni cititori, cei opt autori ai proiectului Terence au decis să creeze un sistem inteligent de învăţare.
Învăţarea adaptativă presupune proiectarea conţinutului didactic astfel încât fiecare utilizator să poată parcurge materialele în ritm propriu.
Jocurile inteligente ale sistemului, dezvoltate şi clasificate conform unor modele precise, vor stimula copiii cu deficienţe de auz să facă deducţii şi conexiuni privind întâmplările din poveşti, care sunt scrise atât în limba italiană, cât şi în engleză. În general, elevii cu deficienţe de auz au probleme în a face deducţii şi, de aceea, este necesară monitorizarea capacităţii lor de înţelegere, mai ales a problemelor legate de cuvintele dificile din text.
Sistemul va permite profesorilor să aleagă şi să particularizeze adecvat tipurile de poveşti şi de jocuri, în funcţie de nevoile elevilor lor.
Proiectul a fost demarat în data de 1 octombrie 2010 şi are o perioadă de implementare de 36 de luni. Proiectul Terence este iniţiat de Universitatea de Studii dell'Aquila din Italia, în calitate de solicitant, împreună cu partenerii SIVECO România, Universitatea Libera di Bozen-Bolzano, Universitatea de Studii din Padova şi Universitatea de Studii din Verona şi Fundaţia Bruno Kessler (Italia), Universitatea Moholy-Nagy din Budapesta, Universitatea Catolică Leuven (Belgia), Universitatea Sussex (Marea Britanie), Centrul de Cercetare L3S Research, Hanovra (Germania), Biomedicine, Intelligent Systems, Educational Technology, Salamanca (Spania), Centre for Scientific Visualisation, din Ljubljana. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia Vodafone România a investit 20 de milioane de euro în activităţi sociale, în 17 ani Fundaţia Vodafone România a organizat 'Gala Fundaţiei Vodafone - 17 ani de fapte bune', eveniment prilejuit de împlinirea a 17 ani de activitate în folos social, perioadă în care a investit 20 milioane euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere.
Rotary Club Bucureşti Atheneum dă startul campaniei 'Ajută-l să te audă!' Organizaţia caritabilă Rotary Club Bucureşti Atheneum a dat startul campaniei "Ajută-l să te audă!", prin care sprijină copiii din Şcoala pentru Hipoacuzici Bucureşti să obţină proteze auditive performante.
Teleorman: Copiii care ar putea dezvolta deficienţe de auz sunt testaţi la naştere cu un aparat de ultimă generaţie Un aparat pentru copiii care în timp ar putea dezvolta deficienţe de auz a fost donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, a anunţat directorul medical al unităţii, Ioana Zahiu.
Iaşi: Copiii au ţinut un spectacol de ziua lor pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de auz Iaşi, 1 iun /Agerpres/- Elevii care cântă în Corul Juniorii Operei Naţionale Iaşi au susţinut, vineri, un concert caritabil pentru a-i ajuta pe copiii cu deficienţe de auz, eveniment desfăşurat în Aula Mihai Eminescu a Bibliotecii Central Universitare.
Arad: Voluntari din Italia, Spania şi Portugalia pentru întrajutorarea tinerilor internaţi în spitale Doisprezece voluntari din Italia, Spania şi Portugalia vor veni în România, în două oraşe din vestul ţării, Arad şi Lipova, unde vor desfăşura o serie de activităţi ce vizează dezvoltarea în rândul tinerilor a competenţelor de bază în acordarea primului ajutor, dezvoltarea abilităţilor sociale a tinerilor...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...