Cele mai citite
 


Cseke Attila: Nu suntem tipul de politicieni care sar dintr-un loc în altul, de pe o zi pe alta
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 5 nov /Agerpres/ - UDMR este foarte probabil să nu se retragă de la guvernare, potrivit declaraţiei făcute de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vineri, la Suceava, într-o conferinţă de presă, o decizie clară în acest sens urmând să se ia de către conducerea Uniunii.
''Dacă aţi urmărit evoluţia în ultimii 20 de ani, eu cred că pot să spun că nu suntem tipul de politicieni care sar dintr-un loc în altul, de pe o zi pe alta. Aceasta este din punctul meu de vedere cert. Pe de altă parte, s-a iscat o situaţie pe care trebuie să o discutăm şi să o analizăm şi noi în partid şi în coaliţie pentru că este o situaţie neplăcută'', a spus Cseke Attila.
În opinia lui Cseke, este vorba despre un proiect de reformă a statului foarte important, iar UDMR este foarte interesat de descentralizarea în domeniul Educaţiei.
''Nu mă refer numai la ceea ce s-a spus, Geografia şi Istoria. Descentralizarea pentru noi, ca partid, şi în domeniul educaţiei este la fel de importantă, pentru că acest proiect are şi alte componente de reformă nu numai cele la care s-au referit mai mulţi'', a spus Cseke, adăugând că situaţia creată va fi discutată sâmbătă, la Târgu Mureş, în cadrul Biroului Executiv al UDMR.
Cseke a spus că se aşteaptă şi motivarea Curţii Constituţionale.
''Din câte ştiu eu, o definiţie a efectului constatării conflictului de natură constituţională nu există în legislaţia românească şi în Constituţie. Dacă la constatarea neconstituţionalităţii unui proiect sau unei legi ştim exact ce se întâmplă, în momentul în care se constată un conflict de constituţionalitate între două autorităţi ale statului eu încă nu am văzut definiţia a ceea ce se întâmplă, care este efectul principal'', a spus Cseke.
La rândul său, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că, atâta timp cât PDL şi UDMR sunt legate de nişte principii comune, exemplificând cu descentralizarea şi reforma statului, dar şi membrii aceleiaşi familii europene, toate probleme apărute se vor rezolva favorabil pentru coaliţia de guvernare.
''Am trecut noi prin necazuri mult mai mari şi prin provocări mult mai mari şi le-am depăşit şi am mers înainte. Sunt convins că, dacă obiectivul final este acesta, descentralizarea, promovarea unor legi cât mai repede, cum e legea Educaţiei sau a salarizării unice, a pensiilor şi alte legi, asta ne uneşte pe noi, nu ne diferenţiază. Sigur că apar anumite lucruri care ne dor, pentru că şi noi eram bucuroşi să se finalizeze mai repede reforma în educaţie'', a spus Flutur, adăugând că fiind de notorietate consecvenţa UDMR ''ne vom regăsi'' în efortul următoarelor luni pentru a finaliza legea Educaţiei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Mureş: Cseke Attila - Am făcut pasul pe care nimeni nu a reuşit să-l facă în Sănătate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că a fost 'consternat' de situaţia ministerului la momentul în care a preluat mandatul, susţinând că nimeni nu ar fi putut face ordine în sistemul sanitar în doar şase luni.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Achimaş-Cadariu: Cred că educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcoli Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcoli şi că în acest sens, în urma consultărilor cu societatea civilă şi cu organizaţiile profesionale, s-a reuşit...
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
Mureş: Ministrul le-a prezentat şefilor Direcţiilor de Sănătate proiectul de reducere a funcţiilor de conducere Târgu Mureş, 28 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul întâlnirii cu şefii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, proiectul de reorganizare a acestora, care presupune renunţarea la 84 de funcţii de conducere.