Cele mai citite
 


Cseke Attila: Aderarea la UE a atras şi creşterea deficitului de cadre medicale
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 5 nov /Agerpres/ - Aderarea la Uniunea Europeană a determinat şi creşterea deficitului de resursă umană în domeniul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Suceava, ministrul Cseke Attila.
El a apreciat că fenomenul migraţiei forţei de muncă nu este unul specific României, ci şi altor ţări europene, exemplificând cu Polonia şi Ungaria.
Totodată, Cseke a spus că, potrivit datelor oficiale, în Franţa, la 1 ianuarie 2009, dintre cei 8631 de medici cetăţeni străini care lucrau în sistemul francez de sănătate, 16% erau belgieni, 12% români, 11% germani, 10% algerieni şi 8% italieni.
Cseke a spus că numărul certificatelor de conformitate eliberate în 2010 nu l-a depăşit pe cel al anului 2007, anul aderării la UE, explicând că majoritatea cadrelor medicale au plecat în anul 2007, dar cumulat, de-a lungul anilor, în anul 2010 pare mult mai vizibil acest fenomen.
Ministrul Sănătăţii a spus că o problemă o reprezintă faptul că personalul medical care a plecat la muncă în străinătate a părăsit sectoare de sănătate deja deficitare în privinţa resurselor umane, respectiv ATI, Radiologie sau Urgenţe.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.
Suceava: CJAS a plătit în primele 9 luni 4,5 milioane lei pentru servicii medicale în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a eliberat în primele nouă luni ale acestui an 23 de formulare E112 prin care pacienţii pot efectua tratamente în străinătate, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt a instituţiei, Anda Sălăgean.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.