Cele mai citite
 


Studiu: Mersul cu spatele limpezeşte mintea
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Los Angeles, 21 mai /Agerpres/ - Mersul cu spatele, în sens invers, îi ajută pe oameni să gândească mai limpede, conform unui nou studiu, preluat de Los Angeles Times.

Studiul, realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Radboud din Olanda, a testat abilitatea a 38 de bărbaţi şi femei de a numi rapid culorile în care erau afişate diferite cuvinte. Subiecţii au fost rugaţi să facă patru paşi la stânga, dreapta, înapoi şi înainte.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute după ce participanţii la studiu au mers cu spatele.

„Mersul înapoi pare să fie un declanşator puternic pentru mobilizarea resurselor cognitive”, au concluzionat autorii studiului.AGERPRES/(Daniel Duncă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice sunt cel mai bun remediu împotriva demenţei (studiu) Până în 2050, numărul persoanelor care vor avea o formă de demenţă ar urma să se tripleze - este concluzia unui nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Cardiff (Ţara Galilor) şi ale cărui rezultate au apărut în PLoS. Miercuri urmează să aibă loc la Londra un summit al G8 consacrat...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
Un studiu realizat asupra peştilor sugerează posibila regenerare a dinţilor la oameni Un grup de cercetători americani a anunţat descoperirea unei posibile modalităţi de regenerare a dinţilor la oameni după ce au analizat funcţionarea acestui mecanism la peşti, se arată într-un studiu publicat marţi de revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de EFE.
Un studiu britanic confirmă că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea de vită şi pui Un nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obişnuit. Echipa de oameni de ştiinţă a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele al tipurilor de carne cel mai des consumate, informează site-ul...
Cluj: Trei cercetători români, semnatarii unui articol publicat în prestigioasa revistă Nature Trei cercetători români, dintre care doi clujeni de la Universitatea Babeş-Bolyai şi unul de la Universitatea Bucureşti, sunt semnatarii articolului "Istoria genetică a Europei din Europa glaciară", publicat în prestigioasa revistă Nature.