Cele mai citite
 


Iaşi: Descinderi la magazinele de vise
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 5 nov /Agerpres/ - Peste 830 de produse etnobotanice au fost confiscate de poliţiştii ieşeni pentru expertizare la Laboratorul de analiză şi profil al drogurilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.
Totodată, comisarii Gărzii Financiare Iaşi, precum şi reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi au întocmit, în timpul a nouă controale efectuate în municipiul reşedinţă de judeţ, două note de constatare şi patru invitaţii la sediul propriu în vederea constatării unor încălcări ale legii în ceea ce priveşte comercializarea şi conţinutul substanţelor etnobotanice.
'Acest gen de controale, la care vor participa echipe mixte, vor avea loc şi în perioada următoare, pentru combaterea comercializării şi consumului de produse etnobotanice', a declarat subinspectorul Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.
Acţiunea a fost demarată după ce medicul deputat Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă potrivit căruia de la începutul anului, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sf. Ioan din Iaşi, au fost înregistrate peste 200 de cazuri de intoxicare cu plante etnobotanice, multe dintre acestea fiind persoane care au dobândit o anumită dependenţă faţă de astfel de substanţe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.