Cele mai citite
 


Argeş: Secţie de neurochirurgie inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă secţie de neurochirurgie a fost inaugurată, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu ocazia încheierii ediţiei a doua a conferinţei 'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului'.
La inaugurare au asistat zeci de specialişti români şi străini, care au participat, timp de trei zile, la dezbaterile privind medicina de urgenţă şi reforma sistemului sanitar organizate în cadrul 'Zilelor medicale ale Argeşului şi Muscelului'.

Secţia de neurochirurgie a fost înfiinţată la începutul anului 2005, dar a funcţionat până în prezent în cadrul celor două secţii chirurgicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.
Noua secţie inaugurată sâmbătă are 12 rezerve cu un total de 25 de paturi, dispuse în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, care prevăd un număr maxim de trei paturi pe rezervă. Există, de asemenea, o sală de pansamente, precum şi o sală proprie de operaţii în blocul operator central, în care se efectuează intervenţii pe creier, de îndepărtare ale tumorilor şi hematoamelor, precum şi pe coloană.

Personalul medical este compus din doi medici, doctorii Mihai Popescu şi George Mihalache, opt asistente şi zece infirmiere şi îngrijitoare.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti se efectuează anual în jur de 800 de operaţii, fluxul de pacienţi fiind de aproximativ 1.600 de persoane pe an, cu o cazuistică diversă, incluzând şi traumatologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Zeci de specialişti români şi străini la 'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului' Piteşti, 4 nov /Agerpres/ - Zeci de specialişti din ţară şi străinătate participă, timp de trei zile, la a doua ediţie a conferinţei anuale 'Zilele medicale ale Argeşului şi Muscelului', ale cărei lucrări s-au deschis joi, la Piteşti.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
DSP: Medicii de la Curtea de Argeş aveau obligaţia de a transfera la Piteşti toate cazurile de boli infecţioase Medicii de la Curtea de Argeş aveau recomandări clare să transfere toate cazurile de boli infecţioase la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, însă nu au făcut acest lucru în cazul copilului de şapte ani care a murit după internarea în unitatea medicală, au anunţat miercuri...
Argeş: Anchetă în cazul unei femei care a murit în curtea unui spital din Piteşti O femeie a murit, joi, în curtea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii decesului.
Argeş: Organizaţia "Salvaţi Copiii" a donat un ecograf performant secţiei de neonatologie a SJU din Piteşti Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat miercuri secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro.
Argeş: Fiul unei asistente, cercetat pentru furt din spital Piteşti, 8 mar /Agerpres/ - Fiul unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti este cercetat penal pentru furt calificat, după ce a sustras marţi, dintr-un salon, o poşetă în care se afla o importantă sumă de bani.