Cele mai citite
 


Un incendiu la spitalul pediatric al Papei s-a soldat cu 50 de pesoane intoxicate cu fum
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un incendiu produs vineri la spitalul Bambin Gesu din Roma în secţia de Reanimare, a scos în stradă zeci de părinţi cu micuţii pacienţi în braţe. Personalul sanitar nu a părăsit secţia până nu s-a asigurat că toţi copii internaţi au fost duşi într-o zonă sigură. Din acest motiv, 50 de medici şi asistenţi au fost intoxicaţi cu fum, anunţă sâmbătă postul de televiziune Rai News.
Un incendiu de proporţii s-a produs vineri la Spitalul Bambin Gesu din Roma, spitalul pediatric gestionat de Sfântul Scaun. Direcţia sanitară a evacuat întreaga secţie de Reanimare care se află la etajul al doilea. Flăcările s-au propagat imediat, ajungând la Urgenţe, o zonă mereu aglomerată de copii bolnavi însoţiţi de părinţi.

Aceştia din urmă, s-au alertat şi au fugit cu copiii în braţe, într-o atmosferă de panică. Mai mulţi medici şi asistenţi au fost intoxicaţi cu fum pentru că nu au părăsit secţia până nu i-au scos din faţa flăcărilor pe micuţii pacienţi. Câteva cadre sanitare au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate cu targa în alte departamente. Nu au fost comunicate victime.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit 15 echipe de pompieri şi un elicopter. Maşinile de pompieri au avut nevoie de escorta poliţiei municipale pentru că circulaţia era blocată de maşinile parcate necorespunzător în faţa spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Simulare de incendiu, în Piaţa Unirii Impresionante forţe de ordine au intervenit vineri dimineaţa la o simulare de incendiu la cel mai înalt hotel din Iaşi, Hotelul Unirea.
Incendiu la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, lichidat de pompieri Bucureşti, 8 ian /Agerpres/ - O suprafaţă de 50 de metri pătraţi din cadrul Spitalului 'Sfântul Pantelimon' din Capitală a fost afectată de un incendiu izbucnit joi seară în unitatea medicală, nefiind rănită nicio persoană, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de...
Harghita: În cei trei ani de la înfiinţare, SMURD a intervenit în aproape 2.300 de cazuri Angajaţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Harghita au intervenit, în cei trei ani de la înfiinţarea structurii, în aproximativ 2.300 de cazuri de urgenţe medicale, arată o analiză făcută publică marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Brăila: Incendiu în clădirea administrativă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Un incendiu a izbucnit joi în clădirea administrativă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia de aer condiţionat, în urma incidentului fiind avariate sala de şedinţe şi secretariatul instituţiei, reabilitate în urmă cu doi ani.
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Argeş: Incendiu la un spital de psihiatrie, mai mulţi pacienţi intoxicaţi cu fum Mai mulţi pacienţi au fost intoxicaţi cu fum în timpul unui incendiu care a izbucnit, marţi seară, la Spitalului de Psihiatrie "Sfânta Maria" din localitatea argeşeană Vedea, întreaga clădire fiind evacuată.