Cele mai citite
 


România deţine un mandat în Bordul Ministerial European privind Mediul şi Sănătatea
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România, reprezentată de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a fost aleasă membru în Bordul Ministerial European pentru Mediu şi Sănătate, prima structură europeană menită să abordeze de o manieră integrată provocările actuale în cele două domenii, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Mandatul are o durată de 2 ani (2011-2012). 'Alegerea demnitarului român în acest organ reprezintă o recunoaştere a activităţii intense a României din ultima perioadă în domeniul mediului - nivel naţional şi internaţional - şi creează premisele consolidării unei platforme de acţiune comună în plan european în acest sens', susţine MAE.

Bordul Ministerial European privind Mediul şi Sănătatea, înfiinţat în martie 2010, este format din opt miniştri, reprezentând în mod egal cele două domenii de competenţă.
Cei patru miniştri ai Mediului au fost aleşi din rândul statelor membre ale Comisiei Economice ONU pentru Europa şi provin din România, Turcia, Azerbaidjan şi Belarus.
Cei patru miniştri ai Sănătăţii au fost aleşi de Comitetul Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi reprezintă Franţa, Malta, Serbia şi Slovenia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE îndeamnă România să transpună pe deplin normele de recunoaştere a prescripţiilor medicale emise în alt stat membru Comisia Europeană a adresat joi o cerere oficială României de a asigura transpunerea deplină a Directivei de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoaşterii prescripţiilor medicale emise în alt stat membru, informează un comunicat al CE.
România, la a 65-a sesiune a Comitetului Regional al OMS Europa Susţinerea măsurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care să ducă la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeană şi implementarea unui program agreat de către statele membre a reprezentat una din temele dezbătute luni în deschiderea celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului...
România, lider coordonator pentru gestionarea febrei aftoase în zona balcanică România găzduieşte, joi şi vineri, o şedinţă de lucru a Comitetului Executiv al Comisiei Europene pentru gestionarea febrei aftoase (EuFMD), în condiţiile în care ţara este, totodată, lider coordonator pentru zona balcanică prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.
Mişcarea 'Şi eu trăiesc sănătos!' reprezintă România în cadrul Epode International Network Mişcarea naţională "Şi eu trăiesc sănătos" - SETS a devenit membru oficial al Epode International Network (EIN), alături de alte 23 de programe naţionale cu metodologii similare din 18 ţări, printre care Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia şi...
Bogdan Balaci: România trebuie să se concentreze şi să profite de punctele ei tari, iar IT-ul este un punct tare Directorul general al IBM, Bogdan Balaci, membru în Board-ul Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre evoluţia pieţei de IT, despre "punctele tari" pe care le are România la acest capitol, dar şi despre proiectele recente de investiţii ale companiei...