Cele mai citite
 


Prof.dr. Mircea Beuran: Adrian Păunescu spunea că nimic nu mai seamănă cu ceea ce ştia
duminică, 7 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În ultimele zile când se afla în spital, poetul Adrian Păunescu realiza că e mai bine decât atunci când s-a internat, dar tot timpul se gândea că se întâmplă ceva cu el, însă nu avea curajul să admită că ar putea muri, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES prof. dr. Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie Generală a Spitalului de Urgenţă Floreasca, acesta fiind şi cel care l-a adus la spital.
Profesorul Beuran a mai spus că poetul, la un moment dat, s-a simţit mai bine şi a avut voie să mănânce. Medicul a povestit că poetul s-a bucurat că poate mânca o ciorbă adusă de acasă, dar spunea că aceasta nu mai are gustul pe care îl ştia.

Adrian Păunescu spunea că deşi toţi medicii şi personalul medical îl încurajează, îi scapă ceva şi nimic nu mai seamănă cu ceea ce ştia. Poetul a refuzat tot timpul să vină la spital şi cu greu s-a decis să vină, la insistenţele medicilor şi ale familiei, a mai declarat prof.dr.Beuran.

Poetul Adrian Păunescu a murit, vineri, la ora 7,15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului, a explicat atunci că inima poetului s-a oprit şi nu a mai putut fi resuscitat.
Joi seară, dr. Şerban Brădişteanu anunţa că starea de sănătate a poetului Adrian Păunescu era extrem de gravă.
'Pacientul a mai făcut câteva stopuri cardiace pe care le-am resuscitat, dar se pare că boala depăşeşte resursele noastre
terapeutice. Nu ştiu dacă vom mai face faţă în continuare', declara medicul joi seară, adăugând că prognosticul era extrem de rezervat.

Poetul Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa, declarând, la acea dată, că pacientul urma să fie supus mai multor investigaţii, pentru nişte afecţiuni mai vechi.
În ziua următoare internării, starea de sănătate a lui Adrian Păunescu s-a ameliorat puţin, din punct de vedere al insuficienţei respiratorii, declara dr. Şerban Brădişteanu. Potrivit medicului, starea poetului s-a înrăutăţit ulterior pe fondul unor suferinţe mai vechi - diabet de 10-12 ani, - pacientul suferind de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea de sănătate a poetului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit Starea de sănătate a poetului şi politicianului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit, el fiind în prezent în stare gravă, a declarat pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, de la Clinica de Chirurgie cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.
Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a murit Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a murit, în vineri, la ora 7,15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului.
Şerban Brădişteanu: Evoluţie mulţumitoare a sării de sănătate a lui Constantin Nicolescu Evoluţia stării de sănătate postoperatorie din punct de vedere cardiac a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este mulţumitoare, urmând să se vadă evoluţia cerebrală, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, şeful Departamentului de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de...
Premieră naţională la IUBCvT Târgu Mureş, primul pacient român cu o inimă artificială va beneficia de un transplant de cord Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi că aici urmează să aibă loc o nouă premieră naţională, constând în transplantarea unui cord primului pacient român care a avut implantat...
Şerban Brădişteanu: Cornel Dinu va fi operat pe cord deschis după ce zona de infarct va fi bine delimitată Cornel Dinu are o evoluţie favorabilă şi va fi operat pe cord dar numai după ce zona de infarct va fi bine delimitată şi se va stabili dimensiunea acestuia, a declarat miercuri pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Dr. Brădişteanu: Prognosticul în cazul poetului Adrian Păunescu rămâne în continuare rezervat Poetul Adrian Păunescu a trecut peste noaptea de miercuri spre joi fără să se întâmple nimic deosebit în starea lui de sănătate, a declarat joi dimineaţă pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, de la Clinica de Chirurgie Cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.