Cele mai citite
 


Gripa porcină ar putea avea 'efecte notabile' asupra economiei, avertizează FMI
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Tokio, 21 mai /Agerpres/ - Epidemia de gripă porcină ar putea avea ”efecte notabile” asupra economiei mondiale, a apreciat luni un înalt responsabil din cadrul Fondului Monetar Internaţional /FMI/, citat de Kyodo şi France Presse.

Cu toate acestea, riscurile ridicate de virusul A/H1N1/ pentru creşterea economică sunt în continuare ”greu de prezis”, a adăugat John Lipsky, prim adjunct al directorului executiv al FMI.

Lipsky a făcut aceste declaraţii pentru jurnalişti la Tokio, în contextul în care economiştii şi-au exprimat temerile cu privire la eventualele obstacole ce ar putea îngreuna relansarea economiei mondiale aflate în criză.

Oficiali guvernamentali şi de la Banca Mondială s-au declarat deja îngrijoraţi faţă de repercusiunile epidemiei de gripă porcină asupra comerţului internaţional.

În cel mai recent bilanţ al său publicat duminică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a contabilizat 8.480 de persoane contaminate de noul virus în 39 de ţări şi 72 de morţi cauzate de gripă.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripă porcină: OMS solicită unora dintre statele membre să justifice măsurile restrictive Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat anumitor state să justifice restricţiile introduse pentru a împiedica răspândirea gripei porcine, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, citat de AFP.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.