Cele mai citite
 


Cel mai complex portal de educaţie medicală video a fost lansat
vineri, 5 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 5 nov /Agerpres/ - Primul şi cel mai complex portal de educaţie medicală video - Explore Medicine TV a fost lansat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila'', sub sloganul 'A Step forward in medical education'.
Portalul are o mare utilitate pentru medicii tineri, şi nu numai, oferind un suport didactic video. Materialele didactice video de calitate HD sunt special create pentru studenţi, rezidenţi, medici specialişti, medici primari, stomatologi, farmacişti, asistenţi medicali, asistenţi dentari şi asistenţi farmacişti.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', prof.dr. Florian Popa, a declarat, cu acest prilej, că acesta este un proiect ''extraordinar de valoros'' al Universităţii, împreună cu echipa de la Sănătatea TV.
''Proiectul este foarte interesant, el umple un gol real în procesul de instrucţie. De aceea, UMF 'Carol Davila' susţine proiectul sub toate aspectele sale şi consider că această iniţiativă pozitivă deschide un teritoriu care, cu siguranţă, va fi accesat şi de alte universităţi, din ţară şi din lume. (...) Îşi propune să devină o platformă didactică online, interactivă, pentru educaţie medicală continuă'', a mai spus rectorul.
La rândul său, preşedintele UMF din Cluj-Napoca, prof.dr. Marius Bojiţă, a subliniat că acest portal oferă tinerilor medici rezidenţi, dar şi farmaciştilor, asistenţilor medicali, dentiştilor o serie de materiale, constituindu-se într-o platformă inovatoare şi prezentând diferite cazuistici medicilor rezidenţi prin care aceştia şi-ar putea consolida cunoştinţele.
Prof.dr.Bojiţă consideră că acest portal umple un gol, fără să se substituie însă educaţiei medicale.
''Înregistrările şi transmisiile live ale intervenţiilor chirurgicale, dublate de explicaţii pentru fiecare timp operator, nu face decât să vină în sprijinul tinerilor medici'', a mai spus prof. Bojiţă.
Dr. Laurenţiu Beluşică, medic primar chirurg, şeful Secţiei Chirurgie Generală-Spitalul Militar de Urgenţă 'Prof. dr. Dimitrie Gerota', a caracterizat acest portal ca fiind un suport didactic special creat pentru studenţi, rezidenţi, pentru a-i ajuta în educaţia profesională. El va prezenta transmisiile live ale intervenţiilor chirurgicale însoţite de explicaţii pas cu pas.
Totodată, portalul constituie o bibliotecă virtuală cuprinzând atlase, cursuri, jurnale medicale, cărţi medicale, dicţionar medical online, colecţii de imagini inedite pentru educaţia în domeniul medical.
Medicul a mai spus că este foarte important ca înaintea unei operaţii să se recitească modul în care aceasta se face şi pentru că timpul este foarte scurt acest portal oferă posibilitatea ca prin înregistrările pe care le are să se poată urmări intervenţia chirurgicală.
Portalul oferă suport pentru medicina umană, materiale didactice video, transmisii live, grafică 3D, bibliotecă virtuală, medicină veterinară, cursuri EMC şi EFC, revistă ştiinţifică, dar şi orientare şcolară, universitară şi postuniversitară privind cariera de medicinist şi alegerea specializării potrivite. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti au lansat marţi 'Programul de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie', care se va desfăşura până pe 31 octombrie 2015 şi care are ca obiectiv principal creşterea...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Sibiu: Specialişti din şase oraşe se vor reuni la un simpozion de neuroreabilitare Medici specialişti din şase oraşe din ţară se vor reuni vineri la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), la un simpozion de neuroabilitare, la care vor discuta despre "opţiuni terapeutice şi metode de reabilitare în AVC şi patologia coloanei vertebrale", au anunţat organizatorii.
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.