Cele mai citite
 


Medicament Roche aprobat in Europa ca tratament de intretinere de prima linie pentru limfomul folicular - un tip incurabil de cancer al sangelui
luni, 8 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a aprobat recent utilizarea unui medicament produs de compania elvetiana Roche ca tratament de intretinere pentru pacientii cu limfom folicular, care au raspuns la terapia de inductie.  O data aprobat in Uniunea Europeana, medicamentul devine disponibil in aceasta noua indicatie si in Romania.

Limfomul folicular este un tip incurabil de cancer al sangelui si, cu toate progresele semnificative pe care le-a inregistrat tratamentul acestei afectiuni oncologice in ultimii ani, la majoritatea pacientilor, boala reapare, avand un prognostic rezervat.
 
Noua indicatie aprobata pentru acest medicament  produs de Roche, utilizat ca tratament de intretinere, extinde optiunile terapeutice eficiente pentru persoanele cu acest tip de cancer al sangelui – incurabil astazi - dubland sansele ca aceastea sa traiasca mai mult, fara progresia bolii.
 
Tratamentul de intretinere este o abordare importanta in managementul cazurilor de cancer al sangelui deoarece reduce riscul de reaparitie a bolii si nevoia utilizarii repetate a chimioterapiei, imbunatatind in cele din urma, viata pacientilor cu limfom folicular.
 
„Aprobarea tratamentului de intretinere cu acest medicament in Uniunea Europeana este un pas important care va schimba modul in care gestionam aceasta boala cronica”, a declarat Prof. Gilles Salles, Centre Hospitalier Lyon Sud, Franta. „Accesul la aceasta noua optiune de tratament va permite pacientilor care sufera de aceasta forma grava de cancer a` sangelui sa traiasca mai mult, tinandu-si boala sub control”.
 
Medicamentul produs de compania elvetiana Roche este deja folosit cu succes de peste 10 ani pentru tratarea limfomului non – Hodgkin.
 
Despre limfomul folicular
Limfomul folicular, un tip de cancer al sangelui, face parte din categoria limfoamelor non-Hodgkin. Aproximativ 286.000 de oameni din intreaga lume sunt diagnosticati cu limfom non-Hodgkin in fiecare an iiii, iar unul din 4 cazuri este limfom folicular. Limfomul folicular poate aparea in orice moment la adulti, chiar daca pacientii sunt de obicei diagnosticati in jurul varstei de 50-60 de ani, afectand deopotriva barbatii si femeile.
 
 
 
Referinte
i) Salles, G. et al PRIMA: Rituximab Maintenance For Two Years Significantly Improves the Outcome of Patients With
Untreated High Tumor Burden Follicular Lymphoma After Response to Immunochemotherapy: Results of the PRIMA
Study: Abstract #8004; 46th Annual Meeting of the American Society of Clinical Oncology, 2010.
ii) http://www.lymphomacoalition.org accessed September 2010
Toate marcile folosite sau mentionate in acest comunicat de presa sunt protejate de lege
 
Pentru relatii suplimentare, va rugam contactati:
Sandra Baicu
Communication Officer
Roche Romania
021 206 47 01
sandra.baicu@roche.com

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi terapii aprobate în Europa pentru limfomul non-Hodgkin Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat recent utilizarea unui medicament produs de compania elveţiană Roche ca tratament de întreţinere pentru pacienţii cu limfom folicular, care au răspuns la terapia de inducţie, informează luni, într-un comunicat de presă, compania producătoare.
MabThera administrata subcutanat in doar 5 minute, aprobata pentru doua tipuri de limfom non-Hodgkin Noua formulare administrata subcutanat a MabThera, produsa de compania Roche, a fost aprobata in Europa pentru tratarea limfomului Non-Hodgkin folicular si a limfomului Non-Hodgkin difuz cu celule B mari
CHMP recomanda aprobarea europeana a unei noi formulari a MabThera, pentru pacientii cu limfom Non-Hodgkin Comitetul Uniunii Europene pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) a emis opinia pozitiva pentru aprobarea MabThera (rituximab) 1.400 mg, solutie administrata subcutanat, pentru tratamentul pacientilor cu limfon Non-Hodgkin.
Luna septembrie – Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania, Europa FM si Gral Medical, lanseaza in luna septembrie campania “Info Limfom”, care are drept scop informarea si educarea publicului despre existenta, simptomele si incidenta cancerului limfatic. Campania se desfasoara pe tot parcursul...
Peste 5 milioane de oameni au aflat in septembrie ca limfomul inseamna cancer limfatic - Campania “Info Limfom 2012” la final Campania “Info Limfom” desfasurata de Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Gral Medical, Roche Romania si Radio Europa FM s-a incheiat cu succes la sfarsitul lunii septembrie. Campania “Info Limfom” a avut drept scop informarea si educarea publicului cu privire la cancerul limfatic, simptomele...
“Dicționarul de Limfom” destinat pacienților, disponibil acum şi online Pacienții cu limfom - o formă de cancer care afectează sistemul limfatic – pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune din primul dicționar destinat lor, acum şi în varianta online. De câte tipuri este limfomul non Hodgkin, ce presupune tratamentul de întreţinere ori imunoterapia – sunt doar...