Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Papa Benedict al XVI-lea cere ca persoanele cu dizabilităţi să-şi găsească locul în societate
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Papa Benedict al XVI-lea a vizitat duminică, la Barcelona, centrul social Nino Dios, fondat în urmă cu 118 ani, şi unde măicuţele îi îngrijesc pe copiii cu sindromul Down. El a sfinţit piatra de temelie a unei noi clădiri care se va construi în cadrul acestui centru, pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi.
Aici, Suveranul Pontif a vrut să fie prezent, pentru a întări din nou angajamentul Bisericii Catolice pentru viaţă, de la conceperea ei, şi pentru a mulţumi astfel părinţilor care au decis să nu întrerupă sarcinile, chiar dacă ştiau că fiii şi fiicele lor urmau să se nască cu astfel de probleme de sănătate.

Suveranul Pontif şi-a manifestat bucuria pentru vizita făcută la centrul menţionat şi a cerut ca toate persoanele care suferă de orice fel de dizabilitate să-şi poată găsi locul în societate, putând să se dezvolte normal, şi să muncească firesc. El le-a spus tinerilor şi copiilor din centru că i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru vieţile lor.

Ulterior, la centrul Nino Dios a avut loc o mică ceremonie, pe durata căreia mai mulţi dintre tinerii îngrijiţi aici i-au mulţumit pentru prezenţă. 'Deşi suntem diferiţi, inimile noastre iubesc ca toate celelalte inimi. Le mulţumim părinţilor noştri şi celor care ne îngrijesc în fiecare zi',a spus unul din ei.

Sute de persoane l-au aşteptat apoi pe Papa la ieşirea din centru şi au strigat 'Trăiască Papa'. În prezent, Papa Benedict al XVI-lea se îndreaptă spre aeroportul El Prat din Barcelona, unde, înainte de a pleca din Spania, va avea o scurtă întrevedere cu premierul spaniol Jose Luise Rodriguez Zapatero. Acesta din urmă îl va conduce spre aeronava care îl va duce pe Suveranul Pontif înapoi la Vatican, punând capăt vizitei de două zile în ţara iberică.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Un centru pentru copii cu dizabilităţi din Rusia, sursă de inspiraţie pentru o cunoscută fotojurnalistă de origine română Cunoscuta fotojurnalistă, Andreea Anca, câştigătoare a mai multe premii, a descris prin fotografiile sale soarta oamenilor din întreaga Europă, de la demonstranţii anti-Milosevic în Serbia la femeile rome din Republica Cehă, însă cea mai recentă sursă a sa de inspiraţie a constituit-o o clinică pentru...
Memoria mamelor care îngrijesc copii cu dizabilităţi poate avea de suferit (studiu) Mamele copiilor cu handicap ar putea deveni mai uituce odată cu înaintarea în vârstă decât alte mame, potrivit unui nou studiu care sugerează că stresul de a fi părintele unui copil cu dizabilităţi afectează memoria mamelor de-a lungul timpului, relatează Reuters.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Maramureş: Centru social pentru persoanele cu dizabilităţi, dat în folosinţă Primăria municipiului Baia Mare a inaugurat, marţi, noul centru multifuncţional pentru persoanele cu dizabilităţi, investiţie în valoarea de 2,5 milioane lei, realizată printr-o finanţare europeană.
Cluj: Orice tânăr cu sindromul Down are şansa unei vieţi mai bune (interviu) Vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca" din cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Avram, a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre persoanele cu sindromul Down şi programele de viaţa activă pe care le derulează din 2010, cu un grup format din 12...