Cele mai citite
 


Noi terapii aprobate în Europa pentru limfomul non-Hodgkin
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat recent utilizarea unui medicament produs de compania elveţiană Roche ca tratament de întreţinere pentru pacienţii cu limfom folicular, care au răspuns la terapia de inducţie, informează luni, într-un comunicat de presă, compania producătoare.
O dată aprobat în Uniunea Europeană, medicamentul devine disponibil în această nouă indicaţie şi în România.
Limfomul folicular este un tip incurabil de cancer al sângelui şi, cu toate progresele semnificative pe care le-a înregistrat tratamentul acestei afecţiuni oncologice în ultimii ani, la majoritatea pacienţilor, boala reapare, având un prognostic rezervat.
Noua indicaţie aprobată pentru acest medicament, utilizat ca tratament de întreţinere, extinde opţiunile terapeutice eficiente pentru persoanele cu acest tip de cancer al sângelui - incurabil astăzi - dublând şansele ca aceştia să trăiască mai mult, fără progresia bolii.
Tratamentul de întreţinere este o abordare importantă în managementul cazurilor de cancer al sângelui deoarece reduce riscul de reapariţie a bolii şi nevoia utilizării repetate a chimioterapiei, îmbunătăţind, în cele din urmă, viaţa pacienţilor cu limfom folicular.
'Aprobarea tratamentului de întreţinere cu acest medicament în Uniunea Europeana este un pas important care va schimba modul în care gestionăm această boală cronică. Accesul la această nouă opţiune de tratament va permite pacienţilor care suferă de această formă gravă de cancer a sângelui să trăiască mai mult, ţinându-şi boala sub control', a declarat prof. Gilles Salles, de la Centre Hospitalier Lyon Sud, Franţa.
Medicamentul produs de compania elveţiană este deja folosit cu succes de peste 10 ani pentru tratarea limfomului non - Hodgkin.
Limfomul folicular, un tip de cancer al sângelui, face parte din categoria limfoamelor non-Hodgkin.
Aproximativ 286.000 de oameni din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu limfom non-Hodgkin în fiecare an, iar unul din patru cazuri este limfom folicular.
Limfomul folicular poate apărea în orice moment la adulţi, chiar dacă pacienţii sunt de obicei diagnosticaţi în jurul vârstei de 50-60 de ani, afectând deopotrivă bărbaţii şi femeile.
'Este o afecţiune destul de frecventă. E o preocupare mare în lumea ştiinţifică în prezent pentru a găsi noi soluţii terapeutice pentru această formă de boală care are şanse puţine de supravieţuire', a declarat, luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Dan Coliţă de la Clinica de Hematologie a Spitalului Fundeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicament Roche aprobat in Europa ca tratament de intretinere de prima linie pentru limfomul folicular - un tip incurabil de cancer al sangelui Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a aprobat recent utilizarea unui medicament produs de compania elvetiana Roche ca tratament de intretinere pentru pacientii cu limfom folicular, care au raspuns la terapia de inductie. O data aprobat in Uniunea Europeana, medicamentul devine disponibil in aceasta...
MabThera administrata subcutanat in doar 5 minute, aprobata pentru doua tipuri de limfom non-Hodgkin Noua formulare administrata subcutanat a MabThera, produsa de compania Roche, a fost aprobata in Europa pentru tratarea limfomului Non-Hodgkin folicular si a limfomului Non-Hodgkin difuz cu celule B mari
Sperante pentru pacientii cu limfom non – Hodgkin refractar care nu au raspuns anterior la tratament Roche a prezentat noi date din studiile clinice cu o noua molecula destinata tratamentului limfomului non - Hodgkin Cancerul, cea de-a doua cauza de deces in lume, devine o boala cronica. In acest context, cercetatorii de la compania farmaceutica Roche, prin produsele pe care le dezvolta, ofera...
CHMP recomanda aprobarea europeana a unei noi formulari a MabThera, pentru pacientii cu limfom Non-Hodgkin Comitetul Uniunii Europene pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) a emis opinia pozitiva pentru aprobarea MabThera (rituximab) 1.400 mg, solutie administrata subcutanat, pentru tratamentul pacientilor cu limfon Non-Hodgkin.
Luna septembrie – Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania, Europa FM si Gral Medical, lanseaza in luna septembrie campania “Info Limfom”, care are drept scop informarea si educarea publicului despre existenta, simptomele si incidenta cancerului limfatic. Campania se desfasoara pe tot parcursul...
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...