Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Ciuhodaru susţine în continuare cardul de sănătate, dar plătit de CAS
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine introducerea de urgenţă a cardului naţional de sănătate în care să fie prevăzută opţiunea donării de organe şi eliberarea acestuia gratuit pentru cei care plătesc asigurări de sănătate. Ciuhodaru speră ca susţinerea Ministerului Sănătăţii să nu fie doar declarativă.
Într-o declaraţie politică intitulată 'Mai bine mai târziu decât niciodată' deputatul-medic îşi exprimă îngrijorarea faţă de nenumăratele proiecte nefinalizate ale Ministerului Sănătăţii, precum Spitalul de Urgenţe Iaşi.
'Sunt extrem de bucuros că Ministerul Sănătăţii este hotărât să emită ordonanţa de urgenţă prin care se reglementează introducerea cardului naţional de sănătate care să cuprindă în el date privitoare la diagnostice medicale cu risc vital, grupa sanguină şi Rh, înregistrarea numărului de solicitări de servicii medicale prin codul furnizorului, dovada achitării contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate', declară Tudor Ciuhodaru prin intermediul unui comunicat de presă.
El susţine că decizia ministerului Sănătăţii, de introducere a cadrului naţional de sănătate după ce iniţial a dat un aviz negativ unui proiect legislativ similar înaintat de el încă din luna martie, a apărut în urma unei reevaluări a situaţiei.
'Sper ca ordonanţa să apară în timp util pentru că acest proiect să nu aibă soarta altora asemenea, pornite cu mare entuziasm şi eşuate ulterior lamentabil - precum? proiectul Spitalului de Urgenţe Iaşi care a debutat în urmă cu 20 ani şi trebuia să fie finalizat în urmă cu 16 ani', a declarat pentru AGERPRES, Tudor Ciuhodaru. Singura obiecţie, susţine medicul-deputat este faptul că pacientul trebuie să îşi plătească cheltuielile de emitere şi întreţinere a acestui card, mai ales dacă şi-a achitat contribuţiile la fondul de sănătate.
'Casa de Asigurări de Sănătate nu are decât să îşi gestioneze şi să suporte cheltuielile de administrare a fondurilor, banii fiind deja la ei. Deşi importantă pentru funcţionarea pe mai departe a sistemului, introducerea acestui card ajută în mod direct şi imediat Casa de Asigurări şi nu pacientul care va beneficia de aceleaşi servicii medicale ca şi până acum şi în mod cert nu va fi de acord cu efectuarea unei plăţi suplimentare', mai afirmă Tudor Ciuhodaru.
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru a depus în luna martie un proiect legislativ de modificare şi completare a legii care vizează accesarea rapidă a informaţiilor privind istoricul medical al pacientului prin utilizarea cardului naţional de asigurat. Potrivit proiectului medicului deputat, pe acest card trebuie completate informaţii minime precum istoricul afecţiunilor, procedurile, investigaţiile, intervenţiile medicale suferite de o persoană de-a lungul vieţii, informaţii care să fie utile chiar şi atunci când nu se pot obţine date de la pacienţi sau aparţinători, porecum în cazul accidentelor.
Astfel, susţine deputatul, se asigură rapiditatea actului medical în urgenţă, precum şi o judicioasă utilizare a resurselor umane şi materiale, permiţând totodată evitarea plimbării pacientului între unităţile sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Iaşi: Programări online pentru cardul de sănătate Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi oferă ieşenilor care nu au primit cardurile de sănătate prin intermediul serviciilor poştale posibilitatea să se programeze online pentru a le solicita şi a intra în posesia acestora.