Cele mai citite
 


Viaţa sexuală a femeilor poate fi afectată de diabet
joi, 21 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Mai mult de o treime dintre femeile care suferă de diabet de tipul 1 întâmpină anumite probleme şi disfuncţionalităţi sexuale, conform unui nou studiu, informează Reuters.

Acest nou studiu indică şi faptul că depresiile sunt de asemenea un factor important în apariţia problemelor sexuale la femeile care suferă de diabet.

Studiul, prezentat pe larg în ultimul număr al revistei Diabetes Care, a fost realizat pe 652 de femei suferind de diabet de tipul 1. După 10 ani participantele la studiu au completat un chestionar despre viaţa lor sexuală şi au trecut printr-o serie de teste şi examinări medicale, precum şi printr-o evaluare a libidoului.

Nu mai puţin de 35% dintre femeile care au participat la acest studiu au disfuncţionalităţi ale vieţii sexuale, conform doctorului Paul Enzlin de la Universitatea belgiană Leuven. Printre problemele de natură sexuală întâlnite la aceste femei se numără pierderea libidoului (57%), incapacitatea de a ajunge la orgasm (51%), lubrifierea redusă (47%), excitarea redusă (38%) şi acte sexuale dureroase (21%). AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Pfizer lansează platforma online de informare despre viaţa sexuală şi normalitatea funcţiei erectile - www.suntbarbat.ro Pfizer anunţă lansarea www.suntbarbat.ro, o platformă online de comunicare adresată atât bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cât şi partenerelor acestora. Platforma oferă atât informații şi sfaturi care să stimuleze bărbații cu această afecțiune să se adreseze specialiștilor pentru tratamentul...
Cum sa va recapatati viata sexuala dupa nasterea primului copil (lb.engl.) Primul copil al familiei a aparut pe lume, iar viata dumneavoastra sexuala a disparut? Nu sunteti singurii ! Rar se intampla ca un cuplu care a avut primul copil sa nu treaca prin aceasta experienta. Dar lucrurile se pot imbunatati. Pentru asta aveti nevoie de: Imaginatie Lubrifiant ...
Viaţa sexuală a suedezilor, o problemă politică pentru guvernul ţării Ministrul suedez al sănătăţii, Gabriel Wikström, a cerut un raportul naţional, primul de acest fel din 1996, pentru a verifica în ce măsură sunt adevărate informaţiile şi studiile publicate în mass-media locale, privind scăderea apetitului sexual al suedezilor, relatează online marţi ziarul spaniol ABC...
Viata sexuala incepe gresit pentru 80% din tineri Cel putin 80% din tineri au probleme de de debut in viata sexuala , sunt de parere specialistii in andrologie si sexologie. Motivul acestei situatii este legat de conditiile in care se desfasoara inceputul activitatii sexuale .
Viata sexuala in timpul sarcinii Din cauza schimbarilor aparute atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic, sarcina poate contribui la modificarea comportamentului sexual in aceasta perioada.