Cele mai citite
 


Harghita: Grevă spontană la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au încetat lucrul, luni, nemulţumiţi că nu au primit la timp bonurile de masă din luna septembrie.
Oamenii au ieşit în curtea spitalului şi şi-au exprimat nemulţumirea zgomotos, iar o delegaţie a negociat cu managerul instituţiei sanitare.

Liderul Sindicatului Sanitas, Nyulas Emma, a declarat, pentru AGERPRES, că situaţia este tensionată, întrucât salariile sunt extrem de mici, după reducerea cu 25%, iar neacordarea bonurilor de masă a provocat 'o nemulţumire totală'.

'Situaţia este tensionată şi foarte delicată, întrucât s-a ajuns la salarii de 500 - 600 de lei. Trebuie să facem ceva pentru rezolvarea acestei probleme', a spus Nyulas Emma.

Ea a subliniat că pacienţii care aveau nevoie de îngrijire nu au rămas nesupravegheaţi, 'întrucât mai există conştiinţă', şi a adăugat că lucrul se va relua, iar o delegaţie a protestatarilor va merge miercuri (10 noiembrie - n.r.) să discute cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a precizat, pentru AGERPRES, că a discutat cu angajaţii şi le-a explicat că s-a amânat acordarea bonurilor de masă din cauza lipsei fondurilor.

'Nu am primit suficienţi bani de la CJAS pentru a le acorda toate drepturile salariale şi am decis să amânăm acordarea bonurilor de masă. Le-am explicat care este situaţia, dar nu toţi au înţeles', a spus Demeter Ferenc.

El a acuzat sindicatul că a organizat 'o manifestare de forţă', deoarece angajaţii au întrerupt lucrul în momentul în care era programată o discuţie între conducerea sindicatului şi cea a spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat ca Centru de recoltare de organe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: SJU a câştigat un proces cu Ministerul Finanţelor pentru recuperarea unor sume "tăiate" din salarii Miercurea Ciuc, 18 feb /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a câştigat un proces cu Ministerul Finanţelor, pentru recuperarea unor sume reţinute din salarii în anul 2010, banii intrând deja în contul angajaţilor unităţii sanitare.
Harghita: Numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, în creştere de la an la an Miercurea Ciuc, 16 feb /Agerpres/- Numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice este în creştere de la an la an în judeţul Harghita, pacienţii beneficiind de consultaţii de specialitate oferite de doi medici şi de tratament prin Programul naţional de oncologie.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.