Cele mai citite
 


Vaslui: Asistenţii maternali nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei peste 1.200 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui nu şi-au mai primit salariile şi alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în îngrijire de două luni de zile.
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, instituţie care ar fi trebuit să aloce fondurile necesare pentru aceste plăţi, susţine că nu mai are bani.

În repetate rânduri conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a făcut apel la cetăţeni să ia în plasament copiii abandonaţi.

În prezent peste 1.200 de persoane au în îngrijire 1.594 de copii de la stat.

Asistenţii maternali ar trebui să primească în schimb în fiecare lună un venit egal cu salariul minim pe economie, precum şi alte sume de bani necesare achiziţionării hranei minorilor.

'Salariile nu s-au mai plătit de două luni de zile şi o situaţie similară este înregistrată şi la plata alocaţiilor pentru hrană. Nu pot să spun acum o dată până la care vom rezolva această problemă. Nu ştiu când vor fi plătite la zi salariile. Nu avem nici un leu în conturi, iar nevoile sunt foarte mari', a declarat luni pentru AGERPRES Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

În acest an peste 200 de asistenţi maternali au adus copiii înapoi la stat, nemulţumiţi de plata cu întârziere a salariilor.

Potrivit reprezentanţilor DASPC Vaslui, centrele sociale sunt la aceasta data supraaglomerate, unele dintre ele funcţionând la o capacitate de peste 130 la sută.

Copiii cu vârsta de până la 4 ani primesc drept alocaţie de hrană câte 6 lei pe zi, iar cei peste această vârsta câte 8,3 lei pe zi.

Pentru achitarea restanţelor salariale către asistenţii maternali şi pentru plata alocaţiilor de hrană pentru minori daţi în plasament, CJ Vaslui are nevoie de peste 2.500.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Peste 500 de asistenţi maternali nu au justificat banii primiţi Peste 500 de asistenţi maternali profesionişti din judeţul Vaslui nu au depus, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, bonurile justificative pentru sumele primite.
Vaslui: Tinerii care părăsesc la majorat centrele de plasament, în atenţia specialiştilor DGASPC Situaţia tinerilor care părăsesc centrele de plasament din judeţul Vaslui la împlinirea vârstei de 18 ani se află în atenţia specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a declarat, luni pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Ionel Armeanu Ştefănică.
Vaslui: Protestul asistenţilor maternali s-a încheiat Protestul spontan declanşat marţi de aproximativ 50 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui s-a încheiat după aproximativ două ore.
Vaslui: Primăriile nu mai au bani pentru plata celor aproximativ 2.500 de asistenţi personali Vaslui, 18 oct /Agerpres/ - Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că nicio primărie din judeţ nu mai are bani, pentru perioada următoare, pentru plata salariilor la cei aproximativ 2.500 de însoţitori ai persoanelor cu handicap.
Vaslui: Zeci de asistenţi maternali protestează în faţa prefecturii Aproximativ 50 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui au declanşat, marţi, un protest spontan, în faţa sediului prefecturii, nemulţumiţi din cauză că nu au primit alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în plasament din luna mai.
Braşov: Numărul asistenţilor maternali din judeţ e în continuă scădere Numărul asistenţilor maternali este în continuă scădere în judeţul Braşov, lucru care îi îngrijorează pe reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, care trag un semnal de alarmă pentru următorii ani mai ales în privinţa cazurilor de copii abandonaţi...