Cele mai citite
 


Prahova: Centru de sănătate mintală pentru copii, inaugurat la Ploieşti
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singurul centru de sănătate mintală pentru copii din judeţul Prahova a fost inaugurat, luni, la Ploieşti, Consiliul Judeţean (CJ) alocând pentru amenajarea clădirii care va găzdui această unitate medicală aproximativ un milion de lei.
Potrivit managerului Spitalului de Pediatrie Ploieşti de care aparţine acest centru, Oresta Vasile, lucrările de reabilitare au fost demarate în luna noiembrie 2009 şi au durat un an.

La Centrul de sănătate mintală pentru copii, care are doar activitate de zi, vor funcţiona patru cabinete, respectiv neuropsihiatrie, psihiatrie, psihologie şi neurologie, acesta din urmă fiind în sistem ambulator.

În ceea ce priveşte finanţarea, partea medicală va fi susţinută de către Ministerul Sănătăţii, iar administraţia judeţeană va prelua cheltuielile cu utilităţile.

'În Prahova predomină tulburările din spectrul autist, cele hiperkinetice cu deficit de atenţie, tulburările de anxietate, tulburările de comportament. Centrul de sănătate mentală nu presupune doar activitate pur medicală. Activitatea pur medicală reprezintă 25-30%, adică evaluarea copilului şi terapii colaterale tratamentului. Centrul presupune în primul rând consilieri, psihoterapii, recuperare, kinetoterapie, consilierea părinţilor, a şcolilor, a profesorilor, terapii ale părinţilor. Includem în acest centru mai multe microcentre de consiliere a părinţilor unice, cred, cel puţin în sud-estul ţării noastre', a declarat medicul Rodica Toma, şeful centrului.

Potrivit acesteia, în Prahova peste 400 de copii primesc tratament antiepileptic permanent, iar peste o mie de copii sunt încadraţi în diverse grade de handicap.

În ceea ce priveşte personalul, pentru această unitate au fost aprobate şapte posturi de specialişti, o problemă majoră fiind cea a găsirii unui medic neurolog pediatru.

Deocamdată, centrul nu este mobilat şi utilat, Consiliul Judeţean Prahova luându-şi angajamentul de a contribui cu o parte din fondurile necesare în acest sens.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Prahova: Spitalul de la Urlaţi, închis anul trecut prin decizie a Guvernului, va fi redeschis oficial Ploieşti, 1 oct /Agerpres/- Fostul Centru de Sănătate din oraşul prahovean Urlaţi, închis la data de 1 aprilie a anului trecut prin decizie a Guvernului în cadrul procesului de restructurare a sistemului sanitar, va fi redeschis oficial, luni, aici urmând să funcţioneze trei secţii cu un număr de aproximativ...
Prahova: Încep angajările la spitalul din Urlaţi, la peste un an de la redeschiderea lui oficială Ploieşti, 13 ian /Agerpres/- Recrutările de personal pentru Spitalul Urlaţi, închis în aprilie 2011 şi redeschis oficial în luna octombrie 2012, vor începe în cursul acestei săptămâni, la concurs fiind scoase 59 de posturi.
Braşov: Centru de pediatrie inaugurat de o reţea privată cu 90% din medici de la spitalul de specialitate de stat Un Centru de pediatrie care oferă pacienţilor asistenţă medicală non-stop a fost inaugurat joi, la Braşov, de o reţea privată de sănătate, în unitate urmând să lucreze în proporţie de 90% specialiştii de la Spitalul de Copii din municipiu, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Maria Mitrică, coordonatoarea...