Cele mai citite
 


Cseke Attila: Cardul naţional de sănătate va costa aproximativ 2 euro
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Card naţional de sănătate va costa aproximativ 2 euro, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care a precizat că suma exactă va fi stabilită după achiziţiile publice desfăşurate de Imprimeria Naţională.
'Cardul naţional de sănătate va fi undeva în jurul valorii de 2 euro. Nu este, din punctul nostru de vedere, o sumă exagerată, dar suma exactă urmează să fie stabilită în urma procedurilor de achiziţie publică pe care le derulează Imprimeria Naţională', a afirmat Cseke Attila, la Parlament.

El a precizat că suma se va plăti în momentul în care asiguratul va primi în plic cardul naţional de sănătate.

'Din ianuarie, dorim să demitem primele carduri de sănătate pe care le vor avea toţi asiguraţii în sistemul de sănătate care împlinesc vârsta de 14 ani. Încercăm să găsim soluţii prin care cetăţeanul să fie exceptat de la anumite proceduri adică vom trimite aceste carduri probabil prin Poşta Română într-un plic la domiciliul fiecăruia dintre asiguraţi', a arătat ministrul.

El a subliniat că, prin proiectul aflat în dezbatere publică, care ar putea fi dezbătut în următoarele săptămâni de Guvern, se propune obligativitatea ca asiguraţii să aibă acest card.

Cseke Attila a arătat că, în cazul în care un asigurat nu va avea asupra lui cardul, nu va putea beneficia de servicii medicale decât în situaţiile de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Aproape 15 milioane de români, obligaţi să utilizeze cardul naţional de sănătate Aproape 15 milioane de români vor fi obligaţi să utilizeze câte un card naţional de sănătate, pe care vor plăti aproximativ 2 euro, pentru a putea accesa serviciile publice medicale, a decis Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de joi.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cardul naţional de sănătate Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă, de la 1 ianuarie 2011, cardul naţional de sănătate, a anunţat, marţi, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă. El a spus că România este singura ţară din UE care nu are acest card.
Ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea urgentă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus efectuarea de urgenţă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila, informează un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii: Trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat la Bucharest Forum / Keystone Projects, organizat de Institutul Aspen România, că trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate şi să fie stimulată crearea de centre sanitare.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.