Cele mai citite
 


Mehedinţi: Fondurile pentru analizele medicale subvenţionate, epuizate
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 9 nov /Agerpres/ - Cei 71.000 de lei acordaţi pentru luna noiembrie de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi celor şapte laboratoare medicale din municipiul Drobeta Turnu Severin s-au epuizat.
Managerul instituţiei, dr. Doina Borugă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că din cauza cheltuirii în doar patru zile a banilor repartizaţi bolnavii asiguraţi din judeţul Mehedinţi vor fi obligaţi să achite din propriul buzunar cei 100 de lei, cât costă efectuarea unui set complet de investigaţii sau să se programeze pentru luna decembrie ca să beneficieze de gratuităţi.
'Din păcate, în această ultimă lună a anului plafonul financiar alocat de CJAS Mehedinţi este diminuat cu aproximativ 40%, întrucât fondul stabilit acordat pentru anul 2010 nu trebuie să depăşească 557.410,43 lei', a precizat Doina Borugă.
În opinia acesteia, singura soluţie pentru a nu se ajunge în situaţia delicată de a-i forţa pe bolnavi să-şi achite analizele medicale ar fi obţinerea unei suplimentări de buget, CAS Mehedinţi făcând deja acest demers pentru a nu pune în pericol sănătatea bolnavilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Controale la laboratoarele de analize medicale care invocă epuizarea fondurilor repartizate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi va demara, începând de marţi, controale la cele şase laboratoare de analize medicale din judeţ, a declarat directorul instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Bani în plus de la CJAS pentru laboratoarele de analize medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a alocat, suplimentar, 322.000 de lei celor 12 laboratoare de analize medicale din judeţ.
Mehedinţi: Peste 3,8 milioane lei decontaţi de CJAS pentru servicii medicale efectuate în străinătate de asiguraţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a decontat în străinătate în 2015 facturi emise de unităţi spitaliceşti în valoare de 3.895.000 lei, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Barbu.
Mehedinţi: Aproximativ 500 de cereri pentru eliberarea de dispozitive medicale, onorate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a reuşit rezolvarea a 496 de cereri depuse de asiguraţi pentru aprobarea achiziţiei gratuite de dispozitive medicale, a declarat miercuri pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Preşedintele CJAS a cerut conducerii SJU Drobeta să asigure căldura în saloane Drobeta Turnu Severin, 11 oct /Agerpres/- Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, Ion Mîţu, a cerut conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin să identifice o sursă alternativă de încălzire a saloanelor cu bolnavi.
Mehedinţi: Restanţe la contribuţiile de sănătate de peste 1,8 milioane lei Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi are de recuperat debite de 1.820.552 lei de la persoanele fizice care derulează activităţi independente şi liberale în judeţ.