Cele mai citite
 


Olt: Pompierii donează sânge pentru a ajuta două fete orfane
marţi, 9 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 9 nov /Agerpres/ - Pompierii din Slatina vor dona, timp de trei zile, sânge, iar cu bonurile valorice primite în schimbul donării vor ajuta două fete orfane, eleve la un liceu din Caracal.
Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a precizat marţi că vor dona sânge aproximativ 50 de militari din instituţie, iar campania se va derula marţi, miercuri şi joi.
Bonurile valorice pe care le vor primi pompierii după donarea de sânge vor fi valorificate cu sprijinul unor firme din Slatina, iar banii strânşi astfel vor fi folosiţi pentru a cumpăra lemne de foc, care vor fi duse în comuna Radomireşti, acolo unde stau cele două fete orfane.
Ionela Drugă, elevă în clasa a IX-a, şi Titina Drugă, elevă în clasa a XIII-a, învaţă la Colegiul Agricol 'Dimitrie Petrescu' din Caracal şi ambii lor părinţi au murit.
Alin Băsăşteanu a explicat că orfanele au nevoie de lemne de foc pentru a încălzi locuinţa din Radomireşti în perioada de iarnă.
În acelaşi timp, prin donarea de sânge vor să vină şi în ajutorul persoanelor în suferinţă. Băsăşteanu a menţionat că pompierii au donat sânge în fiecare an, iar astfel de campanii vor continua. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Trei adolescente au ajuns la spital în urma consumului de etnobotanice Trei adolescente din Slatina au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanţe etnobotanice. Fetele, eleve în clasa a IX-a la un liceu din Slatina, au fost găsite de un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt pe o bancă din preajma sediului instituţiei.
Olt: Poliţiştii au donat sânge pentru a-şi completa veniturile Aproximativ 30 de poliţişti din judeţul Olt s-au prezentat joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în schimbul tichetelor valorice de 63 de lei, cu scopul de a-şi completa în acest mod veniturile după ce le-a fost redusă norma de hrană.
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Olt: Elevele care au consumat etnobotanice au fost sancţionate cu nota 4 la purtare Cele trei eleve de clasa a IX-a de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, care săptămâna trecută au consumat etnobotanice şi au ajuns la spital din această cauză, au fost sancţionate marţi de către unitatea şcolară cu nota 4 la purtare şi cu avertisment.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: 80 de persoane au venit să doneze sânge; mulţi donatori au refuzat tichetele de masă Numărul persoanelor care s-a prezentat luni să doneze sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Slatina a fost de 80 de persoane, majoritatea tineri care au refuzat tichetele de masă pe care au dreptul să le primească donatorii, potrivit şefei CTS Slatina, medicul Ramona Lesnic.